Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Biopin keményolaj 2,5 l színtelen

Biopin
17.590 Ft

A biopin Természetes Keményolaj egy légzésaktív, víztaszító, alap- és befejező kezelésre alkalmas természetes gyantaolaj főzet nagy igénybevételnek kitett beltéri fafelületekre. A puhafákat és a parafát nyomás, dörzsölés állóvá teszi, rugalmas felületet biztosít. Az alap színtónusa az olajtól valamelyest elmélyül, erezetét felélénkíti. 

• Nagy igénybevételre lett tervezve (dörzsölésálló)
• Ellenálló felületet képez a szennyeződések és nedvességgel szemben
• IBR tanúsítvánnyal rendelkezik
• Színezhető (14 színváltozat)
• 3 színváltozat
• Alapozásra és befejező kezelésre is alkalmas
• Elmélyíti a fa eredeti színét és kiemeli az erezetet
• Rugalmas felületet biztosít
• Használat után is lélegzik a felület (légzésaktív)
• Víztaszító, sima és selyemfényű felületet képez

Cikkszám: 202011162
Szállítási idő: H-P 10:00 után
Tatán átvehető: H-P 10:00 után
Szerezhető hűségpontok: 352
Egységár: 7.036,00 Ft/liter
Vedd át személyesen
Ingyenes átvétel Tatán vagy Sopronban.
Fizetési lehetőségek
Fizethetsz készpénzzel, banki átutalással, vagy bankkártyával.
Környezettudatos csomagolás
Kizárólag újrahasznosított anyagokból készült csomagolást használunk.
17.590 Ft

Részletek

Alkalmas alapfelületek: Kezeletlen vagy olajozott fák, parafa, mázatlan kerámia.

Felhasználás: 13-14 m²/liter egy rétegben. A felület tulajdonságainak és szívóképességének függvényében. A fa bütüje, a mázatlan kerámia, valamint a parafa különösen az első réteg felvitelénél nagyobb mennyiséget szív magába.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 6-8 h múlva porszáraz, újrafesthető. Erősen átitatott alapok tovább megmunkálása 12-24 óra múlva. Az alacsony hőmérséklet, a magas páratartalom és a rossz szellőzés lassítja a száradást és szagképződést eredményez.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie. A durva felületeket gondosan csiszoljuk meg. A gyantában gazdag és trópusi fákat biopin Hígítóval dörzsöljük át.

Feldolgozás: Használat előtt alaposan keverjük fel. Felhordás történhet ecsettel, kefével, padlókefével, tárcsás polírozógéppel (pl: Taski) vagy lehúzóval (gumi vagy fém). Feldolgozási hőmérséklet legalább 8 °C.

Hígítás: Feldolgozásra kész. Szükség esetén biopin Hígítóval hígítsuk.

Előkezelés: Cementmaradványokat a csempékről savazással távolítsuk el.

Alapkezelés: Az erősen nedvszívó felületek alapozását biopin Keményviaszolajjal végezzük a továbbkezelés előtt. A nem beszívódott olajat kb. 20 perc múlva oszlassuk el, dolgozzuk be a felületbe és hagyjuk száradni. Egyéb esetben 2-4 rétegben kell felvinni, amíg az alap teljesen átitatódik. A be nem szívódott olajat oszlassuk el, dolgozzuk be a felületbe és minden rétegnél alaposan hagyjuk megszáradni a felületet.

Befejező kezelés: Fa és parafa felületeket finom csiszolópapírral vagy ráccsal vagy dörzsilappal/paddel csiszoljuk át. Viaszolt felületek eléréséhez:
Járófelületek esetében biopin Keményviaszolajjal biopin vagy Természetes Keményviasszal; más felületeknél Természetes Keményviasszal vagy biopin Méhviasszal dolgozzunk tovább. Olajozott felületek eléréséhez: A biopin Természetes Keményolajat vékonyan és egyenletesen vigyük fel. Az olajat rövid időn belül (max. 15 perc) ronggyal, ecsettel vagy polírpaddel a felületen oszlassuk el, dolgozzuk be és hagyjuk megszáradni a felületi fényesség és ellenállóképesség tekintetében.

Olajozott felületek javítása: Kopott felületeket tisztítsuk le, adott esetben enyhén csiszoljuk meg; befejező kezelést ismételjük meg. A karcolások egy olajjal átitatott ronggyal átpolírozhatóak.

Ápolás és tisztítás: Ne használjunk agresszív tisztítószereket. A járófelületek nagyon erős és mély szennyeződései esetén biopin Padlófelújító tisztító olajat használjunk.

Szerszámtisztítás: Használat után biopin Hígítóval.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítsuk a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztassuk vízbe.Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt tegyük a megfelelő szelektív hulladéktárolóba.

Paraméterek

Felhasználási terület Erős igénybevételnek kitett fa felületek, fapadlók, hajópadlók, svédpadlók, parketták alap- és befejező kezelésére. Kezeletlen parafapadlózat alapozására, valamint mázatlan kerámia kezelésére. Gyermekjátékra alkalmazható:EN 71/3 szabvány alapján.
Összetétel Kötőanyag:természetes olajok, zsírsavak és természetes gyanták, bentonit, etanol és víz. Oldószer:a környezet érdekében izoalifát. Segédanyagok:ólom- és báriummentes szárítóadalék.
Szín színtelen, de K.O.S pigmentekkel színezhető.
Tárolás Jól lezárva, száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.
Eltarthatóság Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.
Kiadósság egy rétegben 0,375 l. = 5,5 m² / 0,75 l. = 11 m² / 2,5 l. = 45 m² / 10 l. = 150 m²
Kezelhető alapanyag fa
Felhasználási területek padló, parketta, bútor, ajtó, burkolat, stb.
Kiadósság, egyréteghez (m2/l) 10-12 m²/l
EN 71/3 szerint gyerekjátékokra alkalmazható igen
Alapozó és fedő is igen
Izotiazolinon allergiások számára megfelelő igen
Színes nem
Tartósítószermentes igen
Száradása kb. 4-6 óra
Átvonhatósság kb. min. 12 óra
Felhordás ecset, velúr henger (szivacshengerrel ne)
Alkalmazási hőmérséklet min. 10 °C
Kopásállóság kopásálló
Bevonat színtelen
Javasolt rétegszám minimum 2 réteg
Fényességi fok selyem
Hosszútávú védelem igen
Páraátersztő képesség kiváló
Alapanyag természetes olajok és természetes fenyőgyanta
Felhasználás beltér

Biopin

A biopin cég közel 90 éves tapasztalata alapján kizárólag természetes anyagokból készíti termékeit. 2003 májusában a biopin termékcsalád minden tagja kiváló ökológiai minősítést kapott, amely jórészt annak is köszönhető, hogy – az úgynevezett „környezetbarát” termékekkel szemben – semmilyen szintetikus anyagot nem tartalmaz.

Mindazok számára mutat új lehetőségeket a biopin, akik környezettudatos és egészséges életteret kívánnak kialakítani, ezért a hagyományos felületkezelő anyagok alternatíváit keresik. A természetes nyersanyagból készített termékek biológiailag tökéletesen lebomlanak, s így biztosítva a zárt ökológiai körforgást.

A biopin termékek előállításához leggyakrabban használt természetes nyersanyagok: tungfaolaj (tungfa olajából nyerik), kolofónium (erdei fenyő gyantájából), karnaubaviasz (pálmalevélviasz), lenolaj (hidegen sajtolt lenmagból) méhviasz, ásványi pigmentek, ricinusolaj (ricinus cserjéből), citrusterpének (citrusfélék illóolaja).

A kizárólag természetes alapanyagú olajok, viaszok, lazúrok, lakkok, festékek falfesték, minden felületkezelési igényt kielégítő termékcsaládot alkotnak. A „természetest a természetessel” elvet követve jobban kötődnek a kezelendő felülethez (pl.fa, kő, kerámia), amely ezáltal sokkal tartósabbá, időállóbbá válik, természetességét hosszan megőrzi, színével, illatával, egészséges felületével biztosítja lakóterünk harmóniáját.