Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Biopin keményolaj 2,5 l színtelen

Biopin
17.590 Ft
15.790 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db

A biopin Természetes Keményolaj egy légzésaktív, víztaszító, alap- és befejező kezelésre alkalmas természetes gyantaolaj főzet nagy igénybevételnek kitett beltéri fafelületekre. A puhafákat és a parafát nyomás, dörzsölés állóvá teszi, rugalmas felületet biztosít. Az alap színtónusa az olajtól valamelyest elmélyül, erezetét felélénkíti. 

• Nagy igénybevételre lett tervezve (dörzsölésálló)
• Ellenálló felületet képez a szennyeződések és nedvességgel szemben
• IBR tanúsítvánnyal rendelkezik
• Színezhető (14 színváltozat)
• 3 színváltozat
• Alapozásra és befejező kezelésre is alkalmas
• Elmélyíti a fa eredeti színét és kiemeli az erezetet
• Rugalmas felületet biztosít
• Használat után is lélegzik a felület (légzésaktív)
• Víztaszító, sima és selyemfényű felületet képez

Cikkszám: 202011162
Raktárkészlet Szállításra kész
Tatán átvehető: H-P 10:00 után
Szerezhető hűségpontok: 316
Egységár: 6.316,00 Ft/liter
Gyors, biztonságos rendelés
Termékeink akár másnapra nálad lehetnek.
Fizetési lehetőségek
Fizethetsz készpénzzel, banki átutalással, vagy bankkártyával.
Kérdésed van?
Szívesen segítünk! Kollégáink több éves szakmai tapasztalattal állnak rendelkezésedre.
17.590 Ft
15.790 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db

Leírás

Alkalmas alapfelületek: Kezeletlen vagy olajozott fák, parafa, mázatlan kerámia.

Felhasználás: 13-14 m²/liter egy rétegben. A felület tulajdonságainak és szívóképességének függvényében. A fa bütüje, a mázatlan kerámia, valamint a parafa különösen az első réteg felvitelénél nagyobb mennyiséget szív magába.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 6-8 h múlva porszáraz, újrafesthető. Erősen átitatott alapok tovább megmunkálása 12-24 óra múlva. Az alacsony hőmérséklet, a magas páratartalom és a rossz szellőzés lassítja a száradást és szagképződést eredményez.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie. A durva felületeket gondosan csiszoljuk meg. A gyantában gazdag és trópusi fákat biopin Hígítóval dörzsöljük át.

Feldolgozás: Használat előtt alaposan keverjük fel. Felhordás történhet ecsettel, kefével, padlókefével, tárcsás polírozógéppel (pl: Taski) vagy lehúzóval (gumi vagy fém). Feldolgozási hőmérséklet legalább 8 °C.

Hígítás: Feldolgozásra kész. Szükség esetén biopin Hígítóval hígítsuk.

Előkezelés: Cementmaradványokat a csempékről savazással távolítsuk el.

Alapkezelés: Az erősen nedvszívó felületek alapozását biopin Keményviaszolajjal végezzük a továbbkezelés előtt. A nem beszívódott olajat kb. 20 perc múlva oszlassuk el, dolgozzuk be a felületbe és hagyjuk száradni. Egyéb esetben 2-4 rétegben kell felvinni, amíg az alap teljesen átitatódik. A be nem szívódott olajat oszlassuk el, dolgozzuk be a felületbe és minden rétegnél alaposan hagyjuk megszáradni a felületet.

Befejező kezelés: Fa és parafa felületeket finom csiszolópapírral vagy ráccsal vagy dörzsilappal/paddel csiszoljuk át. Viaszolt felületek eléréséhez:
Járófelületek esetében biopin Keményviaszolajjal biopin vagy Természetes Keményviasszal; más felületeknél Természetes Keményviasszal vagy biopin Méhviasszal dolgozzunk tovább. Olajozott felületek eléréséhez: A biopin Természetes Keményolajat vékonyan és egyenletesen vigyük fel. Az olajat rövid időn belül (max. 15 perc) ronggyal, ecsettel vagy polírpaddel a felületen oszlassuk el, dolgozzuk be és hagyjuk megszáradni a felületi fényesség és ellenállóképesség tekintetében.

Olajozott felületek javítása: Kopott felületeket tisztítsuk le, adott esetben enyhén csiszoljuk meg; befejező kezelést ismételjük meg. A karcolások egy olajjal átitatott ronggyal átpolírozhatóak.

Ápolás és tisztítás: Ne használjunk agresszív tisztítószereket. A járófelületek nagyon erős és mély szennyeződései esetén biopin Padlófelújító tisztító olajat használjunk.

Szerszámtisztítás: Használat után biopin Hígítóval.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítsuk a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztassuk vízbe.Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt tegyük a megfelelő szelektív hulladéktárolóba.

Paraméterek

Felhasználási terület Erős igénybevételnek kitett fa felületek, fapadlók, hajópadlók, svédpadlók, parketták alap- és befejező kezelésére. Kezeletlen parafapadlózat alapozására, valamint mázatlan kerámia kezelésére. Gyermekjátékra alkalmazható:EN 71/3 szabvány alapján.
Összetétel Kötőanyag:természetes olajok, zsírsavak és természetes gyanták, bentonit, etanol és víz. Oldószer:a környezet érdekében izoalifát. Segédanyagok:ólom- és báriummentes szárítóadalék.
Szín színtelen, de K.O.S pigmentekkel színezhető.
Tárolás Jól lezárva, száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.
Eltarthatóság Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.
Kiadósság egy rétegben 0,375 l. = 5,5 m² / 0,75 l. = 11 m² / 2,5 l. = 45 m² / 10 l. = 150 m²
Kezelhető alapanyag fa
Felhasználási területek padló, parketta, bútor, ajtó, burkolat, stb.
Kiadósság, egyréteghez (m2/l) 10-12 m²/l
EN 71/3 szerint gyerekjátékokra alkalmazható igen
Alapozó és fedő is igen
Izotiazolinon allergiások számára megfelelő igen
Színes nem
Tartósítószermentes igen
Száradása kb. 4-6 óra
Átvonhatósság kb. min. 12 óra
Felhordás ecset, velúr henger (szivacshengerrel ne)
Alkalmazási hőmérséklet min. 10 °C
Kopásállóság kopásálló
Bevonat színtelen
Javasolt rétegszám minimum 2 réteg
Fényességi fok selyem
Hosszútávú védelem igen
Páraátersztő képesség kiváló
Alapanyag természetes olajok és természetes fenyőgyanta
Felhasználás beltér

Biopin

A biopin cég közel 90 éves tapasztalata alapján kizárólag természetes anyagokból készíti termékeit. 2003 májusában a biopin termékcsalád minden tagja kiváló ökológiai minősítést kapott, amely jórészt annak is köszönhető, hogy – az úgynevezett „környezetbarát” termékekkel szemben – semmilyen szintetikus anyagot nem tartalmaz.

Mindazok számára mutat új lehetőségeket a biopin, akik környezettudatos és egészséges életteret kívánnak kialakítani, ezért a hagyományos felületkezelő anyagok alternatíváit keresik. A természetes nyersanyagból készített termékek biológiailag tökéletesen lebomlanak, s így biztosítva a zárt ökológiai körforgást.

A biopin termékek előállításához leggyakrabban használt természetes nyersanyagok: tungfaolaj (tungfa olajából nyerik), kolofónium (erdei fenyő gyantájából), karnaubaviasz (pálmalevélviasz), lenolaj (hidegen sajtolt lenmagból) méhviasz, ásványi pigmentek, ricinusolaj (ricinus cserjéből), citrusterpének (citrusfélék illóolaja).

A kizárólag természetes alapanyagú olajok, viaszok, lazúrok, lakkok, festékek falfesték, minden felületkezelési igényt kielégítő termékcsaládot alkotnak. A „természetest a természetessel” elvet követve jobban kötődnek a kezelendő felülethez (pl.fa, kő, kerámia), amely ezáltal sokkal tartósabbá, időállóbbá válik, természetességét hosszan megőrzi, színével, illatával, egészséges felületével biztosítja lakóterünk harmóniáját.