Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Biopin keményviasz-olaj 2,5 l színtelen

Biopin
22.669 Ft
19.990 Ft
Kedvezmény: 12%
Menny.:db

A biopin Keményviaszolaj növényi olajokból és viaszokból álló befejező kezelésre is alkalmas légzésaktív viaszemulzió padlók, hajópadlók, svédpadlók, parketták és más fa- és parafa felületek kezeléséhez. Könnyű kezelhetősége ellenére erős védelmet nyújt. A kikeményedett felület kopásálló, ellenáll a szennyeződésnek és a nedvességnek. Az alap színe elmélyül és kiemeli a fa erezetét.

2 az egyben: olajozás és viaszolás egy lépésben
Nagy igénybevételre lett tervezve (kopásálló)
Könnyű kezelhetőség
Ellenálló felületet képez a szennyeződések és nedvességgel szemben
IBR tanúsítvánnyal rendelkezik
Színezhető
Alapozásra és befejező kezelésre is alkalmas
Elmélyíti a fa eredeti színét és kiemeli az erezetet
Rugalmas felületet biztos

Cikkszám: 202011169
Raktárkészlet Szállításra kész
Tatán átvehető: H-P 10:00 után
Szerezhető hűségpontok: 400
Egységár: 7.996,00 Ft/liter
Gyors, biztonságos rendelés
Termékeink akár másnapra nálad lehetnek.
Fizetési lehetőségek
Fizethetsz készpénzzel, banki átutalással, vagy bankkártyával.
Kérdésed van?
Szívesen segítünk! Kollégáink több éves szakmai tapasztalattal állnak rendelkezésedre.
22.669 Ft
19.990 Ft
Kedvezmény: 12%
Menny.:db

Leírás

Alkalmas alapfelületek: Kezeletlen vagy olajozott fapadlók, faanyagok vagy parafa.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por, zsírmentes és nedvszívónak kell lennie. Nyers alapokat gondosan átcsiszolni. A járulékos anyagban gazdag fák esetében végezzünk próbakezelést.

Feldolgozás: Ecsettel, hengerrel, padlókefével, tárcsás polírozógéppel vékonyan felhordani. Feldolgozási hőmérséklet legalább 12 °C. A még nem száraz felületre csak tiszta cipővel szabad belépni. Lehetőleg egyszer használatos nylon védőt vegyünk fel a cipőre.

Felhasználás: 12-14 m²/liter egy rétegben. A felület tulajdonságainak és nedvszívóképességének függvényében. A fa bütüje, a mázatlan kerámia, valamint a parafa különösen az első réteg felvitelénél nagyobb mennyiséget szív magába.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 6-8 h múlva porszáraz, újrafesthető. Erősen átitatott alapok tovább megmunkálása 12 óra múlva. Az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom megnöveli a száradási időt. Kezdetben a felületet óvatosan terheljük és szőnyeget csak 14 nap múlva rakjunk fel.

Hígítás: Feldolgozáskész; szükség esetén hígítóval hígítsuk.

Előkezelés: A gyantagazdag és trópusi fákat biopin Hígítóval dörzsöljük át. Erősen nedvszívó felületek esetében, mint bükk, bütü egy-két rétegben biopin Természetes keményolajjal alapozzuk.

Rétegfelépítés: A biopin Keményviaszolajat egyszer VÉKONYAN, EGYENLETESEN hordjuk fel és hagyjuk megszáradni. Egészen finom csiszolópapírral, jobb korongcsiszolóval vagy polírozógéppel 180-as finomságú papírral vagy fehér polírpaddal dolgozzuk át. A felület nedvszívó képességétől és az eredménytől függően 2-3 réteg biopin Keményviaszolajat vigyünk fel. A rétegek között mindig hagyjuk megszáradni. Száradás után a felületet fehér paddal, padlófényesítő blokkal stb. polírozzuk.

Tipp: Nagy felületnél (ajánlott: 10 m² felett) egytárcsás csiszolóval vagy polírozógéppel (korongcsiszolóval) az utolsó réteget még nedves állapotban bézs vagy fehér paddal dolgozzuk be a felületbe. Ebben az esetben magas minőségű és nagyon egyenletes felületet kapunk.

Olajozott felületek: Sérült vagy kopott felületeket tisztítsuk le, finoman csiszoljuk vagy paddezzük át, és úgy járjunk el, javítása mint a befejező kezelésnél. A karcolások egy biopin Keményviaszolajjal átitatott rongy segítségével átpolírozhatóak.

Ápolás és tisztítás: A viaszolt felületeket ne tisztítsuk agresszív tisztítószerekkel. Elsősorban szárazon tisztítsuk. Nedves tisztítás esetén használjunk nedves rongyot és Természetes Padlóápolót a felmosó vízben. Erős kopás esetén biopin Keményviaszolajjal kezeljük újra.

Szerszámtisztítás: Használat után biopin Hígítóval tisztítsuk.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítsuk a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztassa vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven tegyük a megfelelő hulladéktárolóba.

Paraméterek

Felhasználási terület Alap és befejező kezelés kezeletlen vagy olajozott fadeszkapadlók, hajópadlók, svédpadlók, parketták és más erősen és kevésbé igénybevett igénybevett beltéri fafelületekhez.
Összetétel Kötőanyag:természetes olajok, zsírsavak és természetes gyanták. Oldószer:az Ön és környezete érdekében izoalifát. Természetes oldószerekről! Segédanyagok:ólom-és báriummentes szárítóadalék, bentonit, etanol, karnaubaviasz.
Szín színtelen, de K.O.S pigmentekkel színezhető.
Tárolás Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.
Eltarthatóság Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.
Kiadósság egy rétegben 0,75 l. = 11 m² / 2,5 l. = 45 m²
Kezelhető alapanyag fa
Felhasználási területek padló, parketta, bútor, ajtó, burkolat, stb.
Kiadósság, egyréteghez (m2/l) 10-12 m²/l
EN 71/3 szerint gyerekjátékokra alkalmazható igen
Alapozó és fedő is igen
Izotiazolinon allergiások számára megfelelő igen
Színes nem
Tartósítószermentes igen
Száradása kb. 6 óra
Átvonhatósság kb. 8 óra
Felhordás ecset, velúr henger (szivacshengerrel ne)
Alkalmazási hőmérséklet min. 10 °C
Kopásállóság kopásálló
Bevonat színtelen
Javasolt rétegszám minimum 2 réteg
Fényességi fok selyem
Hosszútávú védelem igen
Páraátersztő képesség kiváló
Alapanyag természetes olajok, természetes fenyőgyanta és karnaubaviasz
Felhasználás beltér

Biopin

A biopin cég közel 90 éves tapasztalata alapján kizárólag természetes anyagokból készíti termékeit. 2003 májusában a biopin termékcsalád minden tagja kiváló ökológiai minősítést kapott, amely jórészt annak is köszönhető, hogy – az úgynevezett „környezetbarát” termékekkel szemben – semmilyen szintetikus anyagot nem tartalmaz.

Mindazok számára mutat új lehetőségeket a biopin, akik környezettudatos és egészséges életteret kívánnak kialakítani, ezért a hagyományos felületkezelő anyagok alternatíváit keresik. A természetes nyersanyagból készített termékek biológiailag tökéletesen lebomlanak, s így biztosítva a zárt ökológiai körforgást.

A biopin termékek előállításához leggyakrabban használt természetes nyersanyagok: tungfaolaj (tungfa olajából nyerik), kolofónium (erdei fenyő gyantájából), karnaubaviasz (pálmalevélviasz), lenolaj (hidegen sajtolt lenmagból) méhviasz, ásványi pigmentek, ricinusolaj (ricinus cserjéből), citrusterpének (citrusfélék illóolaja).

A kizárólag természetes alapanyagú olajok, viaszok, lazúrok, lakkok, festékek falfesték, minden felületkezelési igényt kielégítő termékcsaládot alkotnak. A „természetest a természetessel” elvet követve jobban kötődnek a kezelendő felülethez (pl.fa, kő, kerámia), amely ezáltal sokkal tartósabbá, időállóbbá válik, természetességét hosszan megőrzi, színével, illatával, egészséges felületével biztosítja lakóterünk harmóniáját.