Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Biopin Teak olaj 0,5 liter

Biopin
4.690 Ft
Menny.:db

Ápoló és védő színtelen, speciális készítmény növényi nyersanyagokból. A fa erezetét, színét kiemeli. A felületnek enyhén selymes fényt kölcsönöz, amely víz- és szennytaszító.

• Természetes alapanyagok
• 2 az egyben ápolja és védi a felületet
• Könnyű felújítani (felhasználóbarát)
• Kiemeli a fa erezetét
• Színezhető
• Rugalmas felületet biztosít (nem pereg le)
• Alapozásra és befejező kezelésre is alkalmas

Cikkszám: 0900
Várható szállítás: 2-4 munkanap
Szerezhető hűségpontok: 94
Átvételi lehetőségek
Házhozszállítás, átvétel személyesen, csomagpont.
Fizetési módok
Utánvét, átutalás, online kártyás fizetés.
Kérdésed van?
Kollégáink több éves szakmai tapasztalattal állnak rendelkezésedre.
4.690 Ft
Menny.:db

Leírás

Alkalmas alapfelületek: Fa.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek, az ásványi alapoknak kémiailag semlegesnek kell lennie.

Felhasználás: 13-14 m²/liter egy rétegben. A felület tulajdonságainak és nedvszívóképességének függvényében. A fa bütüje és a parafa felület különösen az első réteg felvitelénél nagyobb mennyiséget szív magába.

Száradási idő: 20 °C közepes páratartalomnál 3-5 óra múlva száraz. Gyermekjátékra alkalmazható: EN 71/3 szabvány alapján

Feldolgozás: Ecsettel vagy egy nem szöszölődő ronggyal hordjuk fel. 8 °C alatt ne használjuk.

Hígítás: Feldolgozásra kész állapotú. Szükség esetén biopin Hígítóval hígítsuk.

Előkezelés: A gyantagazdag és az olajos fákat (pl. teak) biopin Hígítóval dörzsöljük át.

Alapozás: A teakolajat ecsettel 1-2-szer vékonyan egyenletesen kezeljük. A nem beszívódott olajat 10 perc múlva egy félszáraz ecset segítségével oszlassuk el, dolgozuka be, majd hagyjuk száradni. Száradás után (3-5 óra) a felületet kevés olajjal, egy ecset segítségével vékonyan kenjük át. 

Profitipp: Kezeletlen teak fát biopin Teakolajjal eresszük be. Az olajat azonnal 240-es papírral rostirányban a fába csiszoljuk be. Utána az olajat felületen oszlassuk el, dolgozzuk be és hagyjuk száradni. Száradás után a felületet kevés olajjal és ronggyal többször vékonyan húzzuk át, majd hagyjuk száradni.

Ápolás: Ne használjon agresszív tisztítószereket. A zsírfoltokat Hígítóval távolítsuk el. A felület ápolásához használjunk kevés biopin Teakolajat egy ronggyal vékonyan egyenletesen vigyük fel. Hagyjuk száradni. Szükség esetén még egy réteget vigyünk fel.

Szerszámtisztítás: Használat után Hígítóval.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítsuk a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztassuk vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven tegyük a megfelelő hulladéktárolóba.

Paraméterek

Felhasználási terület Különleges ápolásra, kezeletlen vagy olajozott keményfabútorok kezeléséhez (teak, paliszander, akác, stb.) de fenyőfélék kezeléséhez is alkalmas (borovi, lucfenyő, stb.) beltérben. Időjárásálló fákhoz mint a teak és az akác kültérben is alkalmazható.
Összetétel Kötőanyag:növényi olajok és természetes gyanták. Oldószer:a környezet érdekében izoalifát. Természetes oldószerekről! Segédanyagok:ólom- és báriummentes szárítóadalék
Szín színtelen
Tárolás Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös, száraz és fagymentes helyen.
Eltarthatóság Zárt állapotban legalább 4 évig eltartható.
Kiadósság egy rétegben 0,5 l.= 6 m²

Biopin

A biopin cég közel 90 éves tapasztalata alapján kizárólag természetes anyagokból készíti termékeit. 2003 májusában a biopin termékcsalád minden tagja kiváló ökológiai minősítést kapott, amely jórészt annak is köszönhető, hogy – az úgynevezett „környezetbarát” termékekkel szemben – semmilyen szintetikus anyagot nem tartalmaz.

Mindazok számára mutat új lehetőségeket a biopin, akik környezettudatos és egészséges életteret kívánnak kialakítani, ezért a hagyományos felületkezelő anyagok alternatíváit keresik. A természetes nyersanyagból készített termékek biológiailag tökéletesen lebomlanak, s így biztosítva a zárt ökológiai körforgást.

A biopin termékek előállításához leggyakrabban használt természetes nyersanyagok: tungfaolaj (tungfa olajából nyerik), kolofónium (erdei fenyő gyantájából), karnaubaviasz (pálmalevélviasz), lenolaj (hidegen sajtolt lenmagból) méhviasz, ásványi pigmentek, ricinusolaj (ricinus cserjéből), citrusterpének (citrusfélék illóolaja).

A kizárólag természetes alapanyagú olajok, viaszok, lazúrok, lakkok, festékek falfesték, minden felületkezelési igényt kielégítő termékcsaládot alkotnak. A „természetest a természetessel” elvet követve jobban kötődnek a kezelendő felülethez (pl.fa, kő, kerámia), amely ezáltal sokkal tartósabbá, időállóbbá válik, természetességét hosszan megőrzi, színével, illatával, egészséges felületével biztosítja lakóterünk harmóniáját.