Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Biopin teraszolaj 2,5 liter Vörösfenyő szín

Biopin
15.490 Ft
13.890 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db

A biopin Teraszolaj egy speciális olaj kültéri teraszok, faépítmények, stégek számára. A magas minőségű növényi olajok impregnálják és frissen tartják az új fafelületeket, a régieket pedig megújítják, gátolja a fa kiszáradását, repedezését. Az ásványi pigmentek gondoskodnak a felület szépségéről és megakadályozzák a korai szürkülést.

• Több felhasználási területtel rendelkezik:alapozó, befejező, ápoló kezelésére is alkalmas
• Impregnál és frissen tartja a felültet
• Több színben elérhető és tovább színezhető a pigmentekkel
• Gátolja a fa kiszáradását és repedezését
• Magas pigment tartalma megakadályozza a korai szürkülést
• 100% természetes alapanyagok
• Bio-high-tech termékminősítés (megújuló nyersanyagokból készült)

Cikkszám: 202101065
Raktárkészlet Szállításra kész
Tatán átvehető: H-P 10:00 után
Szerezhető hűségpontok: 278
Egységár: 5.556,00 Ft/liter
Gyors, biztonságos rendelés
Termékeink akár másnapra nálad lehetnek.
Fizetési lehetőségek
Fizethetsz készpénzzel, banki átutalással, vagy bankkártyával.
Kérdésed van?
Szívesen segítünk! Kollégáink több éves szakmai tapasztalattal állnak rendelkezésedre.
15.490 Ft
13.890 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db

Leírás

Alkalmas alapfelületek Kezeletlen, nagynyomáson kezelt vagy már olajozott kemény és puhafa felületek kültéri kezeléséhez. A színeltérések elkerülése érdekében a különböző gyártási számú termékeket össze kell keverni. Ismeretlen eredetű trópusi fák esetében egy kis területen ajánlatos előzetes próbát végezni ill. a szállítónál érdeklődni.

Felhasználás: 13-14 m²/liter egy rétegben. A fa felületi tulajdonságainak és szívóképességének függvényében.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 4-6 óra múlva porszáraz, újrafesthető. Teljes kikeményedés 1-2 nap.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

Feldolgozás: Használat előtt alaposan keverjük fel. Feldolgozási hőmérséklet legalább 8 °C. Ecsettel ill. padlókefével stb. felhordható. Vékonyan egyenletesen.

Hígítás: Feldolgozáskész; szükség esetén biopin Hígítóval hígítsuk.

Alapozás/új felület: A biopin Teraszolajat vékonyan egyenletesen vigyük fel a fa rostirányának megfelelően. A nem beszívódott olajat kb. 15 perc múlva dolgozzuk be, oszlassuk el, hogy a felületen ne képződjenek pocsolyák és olajcsíkok. A felület nedvszívó képességétől függően 2-3 alkalommal megismételjük a folyamatot. A rétegek felvitele között néhány órát várjunk.

Ápolás/felújítás: A fafelületeket ajánlott évente az időjárástól és a használattól függően akár sűrűbben kell karbantartani. Ha a bevonat megkopik, kifakul akkor ápolásra szorul. Az ápolás az előzőekben használt olajjal történhet, ez vonatkozik a használat során keletkezett sérülésekre is. A régi felületeket alaposan kefével és vízzel vagy nagynyomású tisztítóval tisztítsuk le, majd a fát alaposan hagyjuk kiszáradni (ez akár egy hetet is jelenthet). Erősen elszürkült felületet csiszoljuk át vagy biopin Szürküléseltávolítóval kezeljük először és száradás után adott esetben finoman csiszoljuk át, ha túl érdes lenne. Ezután 1-3 rétegben vigyünk fel a biopin Teraszolajat, az új felületnél leírtak szerint.

Feldolgozási javaslat: Annak érdekében, hogy ne keletkezzenek túlzottan fényes foltok, a biopin Teraszolajat ne hordjuk fel túl vastagon. Az ilyen helyek nedves időben csúszásveszélyesek lehetnek. Ápolókezelés az igénybevettségtől függően, de lehetőleg évente egyszer javasolt.

Szerszámtisztítás: Használat után biopin Hígítóval.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítsuk a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztassa vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A biológiailag lebomló és oldószermentes anyagokat se juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven tegyük a megfelelő hulladéktárolóba.

Paraméterek

Felhasználási terület Kezeletlen, nagynyomáson impregnált és olajozott fák kültéri alap-, befejező és ápoló kezelésére. Teraszburkolat, stégek stb. kezelésére. Különösen ajánlott:Bangkirai, massaranduba, akác, douglas fenyő, vörösfenyő, nagynyomáson impregnált tűlevelű fákhoz.
Összetétel Kötőanyag:polimerizált természetes olajok, zsírsavak és gyanták. Oldószer:a környezet érdekében izoalifát. Természetes oldószerekről!
Szín vörösfenyő (larche) - Tölgyön, keményfákon és fenyőn eltérő színt eredményez. A teraszolaj természetes pigmentekkel tovább színezhető, viszont az eredmény a KOS pigment színmintától eltérő lesz, a teraszolaj alapszínei miatt.
Tárolás Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.
Eltarthatóság Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.
Kiadósság egy rétegben 0,75 l. = 12 m² / 2,5 l. = 35 m² / 10 l. = 140 m²

Biopin

A biopin cég közel 90 éves tapasztalata alapján kizárólag természetes anyagokból készíti termékeit. 2003 májusában a biopin termékcsalád minden tagja kiváló ökológiai minősítést kapott, amely jórészt annak is köszönhető, hogy – az úgynevezett „környezetbarát” termékekkel szemben – semmilyen szintetikus anyagot nem tartalmaz.

Mindazok számára mutat új lehetőségeket a biopin, akik környezettudatos és egészséges életteret kívánnak kialakítani, ezért a hagyományos felületkezelő anyagok alternatíváit keresik. A természetes nyersanyagból készített termékek biológiailag tökéletesen lebomlanak, s így biztosítva a zárt ökológiai körforgást.

A biopin termékek előállításához leggyakrabban használt természetes nyersanyagok: tungfaolaj (tungfa olajából nyerik), kolofónium (erdei fenyő gyantájából), karnaubaviasz (pálmalevélviasz), lenolaj (hidegen sajtolt lenmagból) méhviasz, ásványi pigmentek, ricinusolaj (ricinus cserjéből), citrusterpének (citrusfélék illóolaja).

A kizárólag természetes alapanyagú olajok, viaszok, lazúrok, lakkok, festékek falfesték, minden felületkezelési igényt kielégítő termékcsaládot alkotnak. A „természetest a természetessel” elvet követve jobban kötődnek a kezelendő felülethez (pl.fa, kő, kerámia), amely ezáltal sokkal tartósabbá, időállóbbá válik, természetességét hosszan megőrzi, színével, illatával, egészséges felületével biztosítja lakóterünk harmóniáját.