Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bútorolaj Biopin 0,5 l színtelen

Biopin
4.209 Ft
Menny.:db

A biopin Bútorolaj egy ápoló és védő színtelen, speciális készítmény növényi nyersanyagokból. A fa erezetét, színét kiemeli. A felületnek enyhén selymes fényt kölcsönöz, amely víz- és szennytaszító.

Felhasználási terület: Különleges ápolásra kezeletlen vagy olajozott fabútorok beltéri kezeléséhez. Fenyőfélék kezeléséhez mint a borovi, luc stb. de alkalmas keményfákhoz is mint a bükk és a tölgy. Trópusi fákhoz mint a teak, szintén Biopin bútorolaj ajánlott.

Cikkszám: 2020111112
Várható szállítás: Beszállítás alatt
Szerezhető hűségpontok: 85
Átvételi lehetőségek
Házhozszállítás, átvétel személyesen, csomagpont.
Fizetési módok
Utánvét, átutalás, online kártyás fizetés.
Kérdésed van?
Kollégáink több éves szakmai tapasztalattal állnak rendelkezésedre.
4.209 Ft
Menny.:db

Leírás

Összetétel:
Kötőanyag: polimerizált természetes olajok, zsírsavak és gyanták
Oldószer: izoalifát
Segédanyagok: ólom- és báriummentes szárítóadalék

Felhasználási terület: Különleges ápolásra kezeletlen vagy olajozott fabútorok beltéri kezeléséhez. Fenyőfélék kezeléséhez mint a borovi, luc stb. de alkalmas keményfákhoz is mint a bükk és a tölgy. Trópusi fákhoz mint a teak, szintén Biopin bútorolaj ajánlott.

Feldolgozás: Ecsettel vagy egy nem szöszölődő ronggyal felhordani. 8 °C alatt ne használjuk.

Higítás: Feldolgozásra kész állapotú. Szükség esetén biopin Hígítóval hígítsa.

Előkezelés: A gyantagazdag és az olajos fákat (pl. teak) biopin Hígítóval dörzsölje át.

Alapozás: A biopin Bútorolajat ecsettel 1-2-szer vékonyan egyenletesen kezelje. A nem beszívódott olajat 10 perc múlva egy rongy segítségével oszlassa el, dolgozza be, majd hagyja száradni. Száradás után (3-5 óra) a felületet kevés olajjal egy rongy segítségével vékonyan kenje át. 

Ápolás: Ne használjon agresszív tisztítószereket. A zsírfoltokat biopin Hígítóval távolítsa el. Kevés biopin Bútorolajat egy ronggyal vékonyan egyenletesen vigyen fel. Hagyja száradni. Szükség esetén még egy réteget vigyen fel.

Tipp: Kezelje le a szekrény belsejét egyszer vékonyan és hosszú ideig szellőztesse. Alternatív megoldásként használjon viasztartalmú biopin terméket, biopin Méhviaszt vagy biopin Természetes keményviaszt. 

A szerszámokat használat után Biopin Hígítóval tisztítsa ki.

Paraméterek

Szín színtelen
Tárolás száraz hűvös, fagymentes helyen
Kiszerelés 0,5 l
Veszélyesség B osztály, gyúlékony
Száradási idő 20 °C közepes páratartalomnál 3-5 óra
Kültér nem
Beltér igen
Felhordás rongy, ecset
Javasolt rétegszám 1-2
Higítás feldolgozásra kész állapotú, szükség esetén Biopin hígítóval
Specifikus súly kb. 0,84 g/ml
Viszkozitás kb 28 mp (DIN 3 mm) 20 °C
Gyulladáspont >62 °C
Alkalmas felület fa
Eltarthatóság zárt állapotban legalább 4 évig eltartható

Biopin

A biopin cég közel 90 éves tapasztalata alapján kizárólag természetes anyagokból készíti termékeit. 2003 májusában a biopin termékcsalád minden tagja kiváló ökológiai minősítést kapott, amely jórészt annak is köszönhető, hogy – az úgynevezett „környezetbarát” termékekkel szemben – semmilyen szintetikus anyagot nem tartalmaz.

Mindazok számára mutat új lehetőségeket a biopin, akik környezettudatos és egészséges életteret kívánnak kialakítani, ezért a hagyományos felületkezelő anyagok alternatíváit keresik. A természetes nyersanyagból készített termékek biológiailag tökéletesen lebomlanak, s így biztosítva a zárt ökológiai körforgást.

A biopin termékek előállításához leggyakrabban használt természetes nyersanyagok: tungfaolaj (tungfa olajából nyerik), kolofónium (erdei fenyő gyantájából), karnaubaviasz (pálmalevélviasz), lenolaj (hidegen sajtolt lenmagból) méhviasz, ásványi pigmentek, ricinusolaj (ricinus cserjéből), citrusterpének (citrusfélék illóolaja).

A kizárólag természetes alapanyagú olajok, viaszok, lazúrok, lakkok, festékek falfesték, minden felületkezelési igényt kielégítő termékcsaládot alkotnak. A „természetest a természetessel” elvet követve jobban kötődnek a kezelendő felülethez (pl.fa, kő, kerámia), amely ezáltal sokkal tartósabbá, időállóbbá válik, természetességét hosszan megőrzi, színével, illatával, egészséges felületével biztosítja lakóterünk harmóniáját.