Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Cirbolyafenyő hobbi fa 58 mm x 100 mm x 300 mm

1.890 Ft

Ez a fenyőféle az alpesi tájegység jellegzetes, fagytűrő fafajtája, így akár előfordul 2000 méteres magasságban is. Ágyak, bútorok, párnák töltő anyaga, illetve olajat, snapszot is készítenek belőle. A havasi cirbolyafenyő magja emberi fogyasztásra is alkalmas.

Egy oldala gyalult felületű, a többi fűrészelt.

Cikkszám: CF58100300
Raktárkészlet H-P 10:00 után
Tatán átvehető: H-P 10:00 után
Szerezhető hűségpontok: 38
Egységár: 6,30 Ft/mm
Gyors, biztonságos rendelés
Termékeink akár másnapra nálad lehetnek.
Fizetési lehetőségek
Fizethetsz készpénzzel, banki átutalással, vagy bankkártyával.
Kérdésed van?
Szívesen segítünk! Kollégáink több éves szakmai tapasztalattal állnak rendelkezésedre.
1.890 Ft

Leírás

Növekedés

Ez a fenyőféle az alpesi tájegység jellegzetes, fagytűrő fafajtája, így akár előfordul 2000 méteres magasságban is. A Pitztalban, Tirol tartományban a Keleti- Alpok legnagyobb, összefüggő területű cirbolyafenyő- erdeje található meg.


Tulajdonságok

A cirbolyafenyő speciális tulajdonságokkal rendelkező fafaj. Ezt egy tudományos vizsgálat is igazolja. Terhelési vizsgálatok egyértelmű különbséget mutattak a cirbolya fenyőből készült ágy és egy más fafajból, vagy fa dekorral borított ággyal szemben. A cirbolyából készült ágy, vagy cirbolyával burkolt szobában a szív frekvenciája mind testi, mind mentális terhelések esetében is alacsonyabb, kedvezőbb értékeket mutatott. A terhelés utáni pihenési fázisban a vegetatív folyamat sokkal gyorsabban állt be a normál állapotba. Bizonyítást nyert az is, hogy cirbolyafenyőből készült ágyban az alvás minősége sokkal jobb.

„Cirbolya közegben a szív munkájának lecsökkentése 3500 szívveréssel kevesebb, azaz naponta 1 órányi „szívmunka” megspórolásával jár. A vizsgálatokat megbízható szívfrekvencia méréssel végezték a kísérletre jelentkező személyeken. A modern szenzoros technika lehetővé teszi a vegetatív idegrendszer és az agytörzsi funkciók megfigyelését is." - Prof. Maximilian Moser

A Joanneum Research Kutatási Központ tudományos alkalmazottai interregionális kutatási program keretén belül vizsgálták a cirbolyafenyő hatását a terhelési és a pihenési szakaszokra 30 egészséges felnőttnél. A laborban szignifikáns különbségeket mértek a cirbolyafenyővel és a fadekorral borított szobákban végzett pihenés minősége között. Ez a testi és a lelki terhelésnél alacsony szívfrekvenciában, a pihenés szakaszában a vegetatív rendszer gyorsított regenerálódásában mutatkozik meg.


Cirbolyafenyő ágy

A cirbolyafenyő ágy a fadekorral borított ágynál lényegesen jobb alvásminőséget biztosít. A jobb minőségű éjszakai pihenés a szervezet jobb működését váltja ki. Szívműködésben a megtakarítás naponta 3500 szívdobbanás, amely kb. 1 órás szívmunkának felel meg.


A molyok ellensége

A cirbolyafenyőt vizsgálták továbbá „bio inhibitor” hatás szempontjából is. Ez azt jelenti, hogy különböző fafajokat vizsgáltak molyokra gyakorolt hatásuk szempontjából is. Bizonyítást nyert, hogy a cirbolyafenyő bútorok alkalmasak textíliák molybiztos tárolására. A moly lárvák táplálkozási sebességét a cirbolyafenyő szignifikánsan redukálta. Ez a jelentős insekticid hatás a cirbolyafenyő olajában jelen lévő adalékanyagoknak köszönhető.


Antibakteriális hatás

Vizsgálták a cirbolya esetleges antibakteriális hatását is. Öt fafajt vontak be a kísérletsorozatba. A fertőtlenített friss fa vágásfelületre baktériumtörzset helyeztek. Ebben az esetben is győzött a cirbolya, baktériumölő hatása a vizsgált anyagok között a legerősebbnek bizonyult. 12-14 óra elteltével a cirbolyafán gyakorlatilag nem volt életképes baktérium.


Felhasználás

Ágyak, bútorok, párnák töltő anyaga, illetve olajat, snapszot is készítenek belőle. A havasi cirbolyafenyő magja emberi fogyasztásra is alkalmas. Belsőleg a cirbolyafenyő illóolaja elsősorban erősítő hatású, fertőtlenítő, nyálkaoldó és köptető, javítja a vérellátást és reumás panaszok esetén is lehet használni. Ajánlott hörghurutra, asztmára és egyéb felső légúti panaszokra. Párologtatva az illóolaj lelki hatásai érvényesülnek: főleg bátortalan embereknek tesz jót, a kitartást és a szabadságérzetet erősíti.

Paraméterek

Vastagság 58 mm
Szélesség 100 mm
Hosszúság 300 mm

Hasonló termékek