Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Faanyagvédő szer 0,5 liter Jobeck

Jobeck
9.690 Ft

A legkisebb fél literes kiszerelést egy-egy bútordarab, mestergerenda, fából készült szobor szú és farontó bogarak elleni védelméhez ajánljuk. Az adag nem kevés, hiszen közel 5 négyzetméter felület kezelésére alkalmas. A kinyitott szer a kupakkal lezárva korlátlan ideig megőrzi hatását és minőségét, s később is bármikor felhasználható.

Cikkszám: JO500
Szerezhető hűségpontok: 0
Egységár: 19,38 Ft/ml
Vedd át személyesen
Ingyenes átvétel Tatán vagy Sopronban.
Fizetési lehetőségek
Fizethetsz készpénzzel, banki átutalással, vagy bankkártyával.
Környezettudatos csomagolás
Kizárólag újrahasznosított anyagokból készült csomagolást használunk.
9.690 Ft

Részletek

Alkalmazás kültéren: Faházaknál, épületek külső fa borításainál, előtetőknél, erkélyeknél, ablaktábláknál, kerti bútoroknál, fából készült kerti játékoknál, kerítéseknél, csónakoknál és hajóknálalkalmazható a Jobeck szer sikerrel.


Alkalmazás beltéren: Fedélszékeknél, fa tartógerendáknál, mestergerendáknál, lambériáknál, mennyezetek fa burkolatainál, lépcsőknél, korlátoknál, padlóknál, parkettáknál. Új és antik bútoroknál, fa szobroknál, fából készült műalkotásoknál. A Jobeck fa impregnáló szer Indiából, Ausztráliából, Szibériából és Európa különböző – főleg alpesi – régióiból beszerzett növények illó olajaiból készül. A színtelen, víztaszító oldat hatékonyan véd a szú és más farontó bogarak, s azok lárvái ellen. Száradása után gond nélkül lehet a faanyagot pácolni, színezni vagy akár politúrozni. 

A festéktől, lakktól, portól gondosan megtisztított faanyagot szálirányban ecsettel vagy szivacshengerrel alaposan be kell itatni a szerrel. A farontó rovarok látható járataiból célszerű a port porszívóval kiszívni. Az első kezelést követő 8–12 órás száradási idő után, erőteljes szú károsítás esetén az impregnálást érdemes megismételni. Amennyiben az impregnálás után – például parketták esetében – lakkal kívánják lezárni, a felületet, két hét száradási időt kell biztosítani az illó anyagok teljes kiszellőzéséhez, nehogy a lakkal való felületkezelést követően a fa elszíneződjön. Időjárási ártalmaknak (napfény, eső, jég) kitett szerkezetek esetében a kezelést 3–4 hónap után ismét egy újabb egyszeri bevonattal meg kell megismételni. Olyan antik bútorok esetén, ahol a szer beszívódást csak kis felületen lehet biztosítani a felületkezelés sértetlenségének megőrzése miatt (pl.: asztallábak alsó felülete), az impregnálást a mély behatolás érdekében több napon keresztül kell ismételni. Különösen sűrű szövetű és kemény fák esetében (pl.: akác) az impregnálás a lassúbb beszívódás miatt többszöri, több héten át történő ismétlést követel. A politúrozott felületre cseppent szert száraz ruhával le kell törölni.


Anyagszükséglet:

1. kezelés cc. 1,0 – 2,5 dl/m² (a faanyag károsításától és szívó hatásától függően)

2. kezelés cc. 0,5 dl/m² (Csak erős károsítás esetén) A szert használat előtt fel kell rázni! Minőségét korlátlan ideig megőrzi, ha a tartály kupakját gondosan rácsavarják.

Felhasználás során kérjük ügyeljenek a következőkre: A kezelést követően a helységet alaposan ki kell szellőztetni, mivel az intenzív – bár koránt sem kellemetlen – növényi illatok és aromák akár néhány napon keresztül is érezhetők. Száradást követően az illathatás teljesen megszűnik, s nem tér vissza.

Előny: a dohos, penészes, rossz szagú bútorok újra friss illatot nyernek, s ismét gond nélkül helyezhetők el bennük a ruhadarabok.

Száradási idő: Száraz, használható kb. 24 óra múlva. Teljes kikeményedési idő 2-4 hét. Ez idő alatt a felületet kíméletesen használjuk, óvjuk a nedvességtől, a ráfröccsenő vizet töröljük le. A tökéletes kikeményedéshez oxigén szükséges, ezért biztosítsunk megfelelő szellőzését.

Tisztítás, ápolás: A felület kézmeleg vízzel tisztítható.


Összefoglaló:

1. A faanyagot a beszívódás miatt a festéktől, lakktól és portól alaposan meg kell tisztítani. Ahol ez nem lehetséges (Pl.: bútorok esetében), ott a bútor belső, lakktól mentes felületét kell kezelni. A farontó rovarok látható járataiból a port porszívóval célszerű kiszívni.

2. A fát szálirányban ecsettel vagy keskeny szivacshengerrel alaposan be kell itatni. Az első kezelést követő 8-12 órás száradási idő után az impregnálást meg kell ismételni. Kemény fák esetében a lassú beszívódás miatt a kezelést különösen fontos megismételni.

3. Időjárási ártalmaknak (napfény, eső, jég, hó) kitett fa szerkezeteknél a kezelést 3-4 hónap után célszerű egy újabb egyszeri bevonattal megismételni.

4. Olyan bútorok esetében, ahol a szer beszívódása csak kis felületen biztosítható (pl.: asztallábak alsó felülete), az impregnálást a mély behatolás érdekében több napon keresztül, több kis adagban kell ismételni. Különösen sűrű szövetű és kemény fák esetében (pl.: akác), az impregnálás a lassúbb beszívódás miatt, többszöri, több héten át történő ismétlést követel.

5. Amennyiben impregálás után – pl.: parketták kezelésénél – lakkal kívánják lezárni a felületet, a lakkozás előtt két hét biztonsági száradási időt kell biztosítani az illó olajok teljes kiszellőzéséhez, nehogy a lakkal történő felületkezelés után a faanyag elszíneződjön. A Jobeck cég a narancsosodás elkerülése miatt csak kiváló minőségű (Pl.: osztrák AURO) vizes bázisú parkettlakkok alkalmazását ajánlja.

Jobeck

A fa a legfontosabb természetes alapanyag, amivel az emberiség rendelkezik. Házak, bútorok, művészi alkotások, kül- és beltéri berendezési tárgyak, hajók és sok más használati eszköz készül ma is természetes fából. A faszerkezeteket azonban nem csak az idő foga károsítja. Kárt tesznek bennük a különféle rovarok, bogarak és a farontó gombák is. Szövetét rontják a környezeti hatások: a napfény, a savas eső, a fagy. Ezért a faanyagot védeni kell, hogy hosszú élettartamú legyen.

Napjaink faanyagvédő szerei ugyan megóvják a faanyagot, ám a mérgező vegyszerek súlyos kárt okoznak a természetes környezetben, a lakótérben pedig károsan hatnak az ember egészségére. Akik antik bútorokat restaurálnak vagy kereskednek velük, illetve gyűjtik őket, pontosan tudják, hogy a nagy értékű tárgyakat, értékes famunkákat ősi receptek alapján készült faanyagvédő szerekkel, természetes módon lehet a legjobban megvédeni a rovaroktól és a környezeti ártalmaktól.

A német Jobeck cég ezért fejlesztette ki évszázados tapasztalatok és a legújabb tudományos ismeretek felhasználásával aktív faanyagvédő szereit. E termékekben kizárólag természetes növényi hatóanyagok gondoskodnak a károsítók elleni védelemről és a faanyag tartós konzerválásáról.

A szer, amelynek összetételét a Német Szabadalmi Hivatalnál is levédették, különböző fenyőtűkből, tömjénből, szegfűből, télizöldből és egyéb növényekből kivont éterikus olajokból áll. Így maga a természet biztosítja a hatékony alapanyagot a faanyag rovarok és gombák elleni védeleméhez. A Jobeck aktív faanyagvédő konzerválás ideális megoldást biztosít a fa szerkezetének természetes és tartós megőrzéséhez. A speciális impregnálószer összetétele és hatóanyagai révén azonnal és mélyen beszívódik a fába. Alkotóelemei aktívan működnek és rövid időn belül megsemmisítik a faanyagban már benne lévô szút és más rovarkárosítókat, ugyanakkor hosszan tartó védelmet is biztosítanak a további szú, rovar- és gombakárosítással szemben. Az éterikus olajak víztaszítóak, s kültérben is védelmet nyújtanak a gombásodás ellen. A faanyagvédő szer nem tartalmaz a szervezetre káros, mérgező, egészségre káros összetevőket. A növényi kivonatok intenzív illatot árasztanak, ezért a kezelt faszerkezeteket és a helységet az impregnálás után ki kell szellőztetni.