Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Amaranth (purpleheart) hobbi fa

Dictum
7.578 Ft
Menny.:db

Purpleheart vagy Amaranth néven is ismert. Természetes gazdag lila vagy ibolya színű szemcsés szerkezettel. A finom textúrában világos és sötétebb szálak is láthatóak. Kiváló kés markolatanyag, apró tárgyakhoz vagy egyéb hobbi felhasználásra.

A termék fűrészelt felületű. 2-3 mm eltérés előfordulhat.

 Kérdésem van a termékkel kapcsolatban

Cikkszám: 831374
Szállítási idő: 1-3 munkanap
Tatán átvehető: H-P 10:00 után
Szerezhető hűségpontok: 152
Vedd át személyesen
Ingyenes átvétel Tatán vagy Sopronban.
Fizetési lehetőségek
Fizethetsz készpénzzel, banki átutalással, vagy bankkártyával.
Környezettudatos csomagolás
Kizárólag újrahasznosított anyagokból készült csomagolást használunk.
Válaszd ki a méretet
7.578 Ft
Menny.:db

Részletek

Növekedés

A fafaj magassága 38-45 méter, törzsük átmérője kb 0,6-1,2 méter. A Karib-szigetek kereskedelmi szempontból fontos fafaja. Félig lombhullató.


Elterjedés

Az amarant széleskörűen elterjedt Amerika trópusi vidékein Mexikótól - Dél Brazíliáig.


Megjelenés

A szíjács fehér vagy krém színű. A geszt élénk lila színű, amely a napfénytől sötét-lilásbarnára érik. Rajzolat általában csíkos, de néha hullámos vagy váltakozva csavarodó, textúrája finom egyöntetű.


Tulajdonságok

Az amarant sűrűsége szárítva átlagosan 850-860 kg/m³. Viszonylag gyorsan szárad. Vetemedése kicsi. Használat közben kis alakváltozás előfordulhat. A faanyag hajlítószilárdsága, bütünyomása és merevsége nagy, ütőszilárdsága és hajlíthatósága közepes. Nehéznek mondható a megmunkálása. Jól ragasztható, könnyen felületkezelhető.


Felhasználás

A származási országokban bútorkészítésre használják, de gyakran alkalmazzák kültéri szerkezetekhez, hídépítés, vagy édesvízi cölöpözéshez is. Gyönyörű, dekoratív padlóburkolat készíthető belőle. Fafaragáshoz, faesztergáláshoz kiváló alapanyag. Hajóépítésben, tornatermi eszközök, sílécek, billiárd dákó végekre is használják. Szeleteléssel dekoratív furnér lemezek is készülhetnek belőle.

Paraméterek

Fafaj amaranth / purpleheart
Hosszúság 150 mm
Szélesség 150 mm
Vastagság 50 mm
Sűrűség 800 kg/m³

Dictum

Emberek. Eszközök. Tudás. A Dictum több, mint 170 éve összehangolja őket. A Dictum innovatív eszközöket és anyagokat kínál azok számára, akik saját kezűleg alkotnak maradandó értékeket.