Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Afrikai Paduk hobbi fa 55 mm x 55 mm x 600 mm

3.990 Ft
Menny.:db
Az afrikai paduk a világ egyik leghíresebb festőfája, emellett széles körben alkalmazzák a minőségi bútorkészítésben és beltéri famunkáknál. Kitűnő esztergályos faanyag, készítenek belőle szerszámnyeleket, késnyeleket valamint dísztárgyakat. Szobrok és fafaragások készítésére kiválóan alkalmas. Ideális csónak épító alapanyag. Afrikában készítenek belőle vízikerekeket, evezőket és mezőgazdasági eszközöket. Jó kopásállósága alkalmassá teszi nagy forgalmú helyiségek dekoratív padlóburkolására. Mivel mérettartása szintén kiváló, alkalmas padlófűtéses helyiségek burkolására is. A válogatott rönkökből dekoratív furnérlemezek készülnek bútorok és faburkolatok készítéséhez.
Cikkszám: PA5555600
Várható szállítás: Beszállítás alatt
Szerezhető hűségpontok: 80
Átvételi lehetőségek
Házhozszállítás, átvétel személyesen, csomagpont.
Fizetési módok
Utánvét, átutalás, online kártyás fizetés.
Kérdésed van?
Kollégáink több éves szakmai tapasztalattal állnak rendelkezésedre.
3.990 Ft
Menny.:db

Leírás

Növekedés

Az afrikai paduk magassága kb. 30 méter, törzsátméróje 0.6-1 méter széles támasztékokon álló törzse szétváló.


Elterjedés

Ez a fafaj Közép és a trópusi klímájú Nyugat-Afrikában él.


Megjelenés

A frissen fűrészelt faanyag gesztje elkülönülő, élénk vörös színű, amely sötét lilásbarnára érik, vörös beütéssel tarkítva. A geszt élesen elkülönül a szalmasárga szijácstól. A rajzolata csíkos, vagy váltakozva csavarodó.


Tulajdonságok

Az afrikai padauk sűrűsége kiszárítva 640-800 kg/m³. A faanyag igen jól szárad, a vetemedés csak kismértékű. Sűrűsége hajlítószilárdsága és bütünyomása nagy, ütőszilárdsága és merevsége közepes, hajlításra nem alkalmas. Használat közben különösen stabil. A faanyag kézi és gépi megmunkálása egyaránt könnyű, a vágóéleket csekély mértékben tompítja. A csavarokat és szegeket jól tartja, jól és könnyen ragasztható, felülete lakkal, olajjal jól kezelhető. Az afrikai paduk nagyon tartós fa, külön említendő a nagyfokú korhadással szembeni ellenállóssága. Viszonylag nehéz telíteni.

Paraméterek

Fafaj Afrikai Paduk
Hosszúság 600 mm
Szélesség 55 mm
Vastagság 55 mm