Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Afrikai Paduk hobbi fa 58 mm x 150 mm x 300 mm

6.525 Ft
Menny.:db
Az afrikai paduk a világ egyik leghíresebb festőfája, emellett széles körben alkalmazzák a minőségi bútorkészítésben és beltéri famunkáknál. Kitűnő esztergályos faanyag, készítenek belőle szerszámnyeleket, késnyeleket valamint dísztárgyakat. Szobrok és fafaragások készítésére kiválóan alkalmas. Ideális csónak épító alapanyag. Afrikában készítenek belőle vízikerekeket, evezőket és mezőgazdasági eszközöket. Jó kopásállósága alkalmassá teszi nagy forgalmú helyiségek dekoratív padlóburkolására. Mivel mérettartása szintén kiváló, alkalmas padlófűtéses helyiségek burkolására is. A válogatott rönkökből dekoratív furnérlemezek készülnek bútorok és faburkolatok készítéséhez.

 Kérdésem van a termékkel kapcsolatban

Cikkszám: PA58150300
Raktárkészlet: Szállításra kész
Tatán átvehető: H-P 10:00 után
Szerezhető hűségpontok: 131
Vedd át személyesen
Ingyenes átvétel Tatán vagy Sopronban.
Fizetési lehetőségek
Fizethetsz készpénzzel, banki átutalással, vagy bankkártyával.
Gyors, biztonságos rendelés
Termékeink akár másnapra nálad lehetnek.
Válaszd ki a méretet
6.525 Ft
Menny.:db

Leírás

Növekedés

Az afrikai paduk magassága kb. 30 méter, törzsátméróje 0.6-1 méter széles támasztékokon álló törzse szétváló.


Elterjedés

Ez a fafaj Közép és a trópusi klímájú Nyugat-Afrikában él.


Megjelenés

A frissen fűrészelt faanyag gesztje elkülönülő, élénk vörös színű, amely sötét lilásbarnára érik, vörös beütéssel tarkítva. A geszt élesen elkülönül a szalmasárga szijácstól. A rajzolata csíkos, vagy váltakozva csavarodó.


Tulajdonságok

Az afrikai padauk sűrűsége kiszárítva 640-800 kg/m³. A faanyag igen jól szárad, a vetemedés csak kismértékű. Sűrűsége hajlítószilárdsága és bütünyomása nagy, ütőszilárdsága és merevsége közepes, hajlításra nem alkalmas. Használat közben különösen stabil. A faanyag kézi és gépi megmunkálása egyaránt könnyű, a vágóéleket csekély mértékben tompítja. A csavarokat és szegeket jól tartja, jól és könnyen ragasztható, felülete lakkal, olajjal jól kezelhető. Az afrikai paduk nagyon tartós fa, külön említendő a nagyfokú korhadással szembeni ellenállóssága. Viszonylag nehéz telíteni.

Paraméterek

Fafaj Afrikai Paduk
Hosszúság 300 mm
Szélesség 150 mm
Vastagság 58 mm