Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Afrikai Paduk hobbi fa 58 mm x 165 mm x 490 mm

8.690 Ft
Menny.:db
Az afrikai paduk a világ egyik leghíresebb festőfája, emellett széles körben alkalmazzák a minőségi bútorkészítésben és beltéri famunkáknál. Kitűnő esztergályos faanyag, készítenek belőle szerszámnyeleket, késnyeleket valamint dísztárgyakat. Szobrok és fafaragások készítésére kiválóan alkalmas. Ideális csónak épító alapanyag. Afrikában készítenek belőle vízikerekeket, evezőket és mezőgazdasági eszközöket. Jó kopásállósága alkalmassá teszi nagy forgalmú helyiségek dekoratív padlóburkolására. Mivel mérettartása szintén kiváló, alkalmas padlófűtéses helyiségek burkolására is. A válogatott rönkökből dekoratív furnérlemezek készülnek bútorok és faburkolatok készítéséhez.
Cikkszám: PA58165490
Várható szállítás: Beszállítás alatt
Szerezhető hűségpontok: 174
Átvételi lehetőségek
Házhozszállítás, átvétel személyesen, csomagpont.
Fizetési módok
Utánvét, átutalás, online kártyás fizetés.
Kérdésed van?
Kollégáink több éves szakmai tapasztalattal állnak rendelkezésedre.
8.690 Ft
Menny.:db

Leírás

Elterjedés

A "microberliniana brazzavillensis"-t Kamerunban és Gabonban zingana néven, az Egyesült Államok-ban és Európában zebrafa néven ismerik. Ez különleges fafaj főleg Afrika nyugati részén, Gabonban és Kamerunban él.


Megjelenés

Négyirányú vágással előállított felületeken a geszt világos aranysárga, szabályos és párhuzamos, keskeny sötétbarna, vagy fekete csíkozású, amely a faanyagnak zebra mintázatot kölcsönöz. Sugárirányú, vagy forgó vágással előállított felületeken a faanyag szertelenül csíkos. Az erezet csavarodott, vagy hullámos, a textúrája durva, a felülete csillogó.


Tulajdonságok

A zebrano sűrűsége kiszárítva átlagosan 740 kg/m³. Nehéz szárítani, mert kemény és puhább rostok váltakoznak a faanyagban, ezért eléggé hajlamos a vetemedésre is. Használat közben formatartó, stabil. Ez a kemény, nehéz, sűrű szerkezetű fa minden szilárdsági kategóriában nagyon erős, külön említést érdemel nagyfokú merevsége. Hajlításra nem alkalmas. Kézzel és géppel egyaránt könnyű megmunkálni, de az erezet természete miatt nehéz a sima felület kialakítása. Ragasztása közepesen nehéz. Fényezéskor tiszta tömítőanyagra van szükség, így lesz szép, elfogadható a végeredmény. A faanyag a nem tartós faanyagok közé tartozik, a geszt nehezen, a szijács jobban telíthető.

Paraméterek

Fafaj Afrikai Paduk
Hosszúság 490 mm
Szélesség 165 mm
Vastagság 58 mm