Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Zebrano hobbi fa 24 mm x 100 mm x 500 mm

Dictum
4.538 Ft
3.630 Ft
Kedvezmény: 20%
Menny.:db

Ezt az afrikai fafajtát elsősorban Nyugat-Afrikában, leginkább a délnyugat-kameruni alföldi erdőkben és Kongóban találhatjuk meg. Azonnal felismerhető, mert az erdő egyik legnagyobb fája. Különlegességét a gyönyörű fekete és krémes csíkos faszerkezet adja.

A fa gesztje világosbarna vagy krémszínű, sötétfeketés barna csíkokkal. Európában innen kapta a Zebrano nevet, hiszen ez a különleges megjelenés halványan emlékeztet a zebra csíkjaira. A hosszában futó, általában kontrasztos csíkok lehetnek egyenesek, hullámosak vagy teljesen rendezetlenek is.

Egy oldala gyalult felületű, a többi fűrészelt.

 Kérdésem van a termékkel kapcsolatban

Cikkszám: Z24100500
Raktárkészlet: Szállításra kész
Tatán átvehető: H-P 10:00 után
Szerezhető hűségpontok: 73
Vedd át személyesen
Ingyenes átvétel Tatán vagy Sopronban.
Fizetési lehetőségek
Fizethetsz készpénzzel, banki átutalással, vagy bankkártyával.
Gyors, biztonságos rendelés
Termékeink akár másnapra nálad lehetnek.
4.538 Ft
3.630 Ft
Kedvezmény: 20%
Menny.:db

Leírás

Elterjedés

A "microberliniana brazzavillensis"-t Kamerunban és Gabonban zingana néven, az Egyesült Államok-ban és Európában zebrafa néven ismerik. Ez különleges fafaj főleg Afrika nyugati részén, Gabonban és Kamerunban él.


Megjelenés

Négyirányú vágással előállított felületeken a geszt világos aranysárga, szabályos és párhuzamos, keskeny sötétbarna, vagy fekete csíkozású, amely a faanyagnak zebra mintázatot kölcsönöz. Sugárirányú, vagy forgó vágással előállított felületeken a faanyag szertelenül csíkos. Az erezet csavarodott, vagy hullámos, a textúrája durva, a felülete csillogó.


Tulajdonságok

A zebrano sűrűsége kiszárítva átlagosan 740 kg/m³. Nehéz szárítani, mert kemény és puhább rostok váltakoznak a faanyagban, ezért eléggé hajlamos a vetemedésre is. Használat közben formatartó, stabil. Ez a kemény, nehéz, sűrű szerkezetű fa minden szilárdsági kategóriában nagyon erős, külön említést érdemel nagyfokú merevsége. Hajlításra nem alkalmas. Kézzel és géppel egyaránt könnyű megmunkálni, de az erezet természete miatt nehéz a sima felület kialakítása. Ragasztása közepesen nehéz. Fényezéskor tiszta tömítőanyagra van szükség, így lesz szép, elfogadható a végeredmény. A faanyag a nem tartós faanyagok közé tartozik, a geszt nehezen, a szijács jobban telíthető.

Paraméterek

Fafaj Zebrano
Hosszúság 500 mm
Szélesség 100 mm
Vastagság 24 mm

Hasonló termékek

Pálma hobbi fa

3.619 Ft 2.895 Ft
Szállításra kész

Robinia hobbi fa 57 mm x 57 mm x 300 mm

3.490 Ft
Szállításra kész

Zebrano hobbi fa 48 mm x 48 mm x 400 mm

3.482 Ft 2.786 Ft
Szállításra kész

Zebrano hobbi fa 24 mm x 140 mm x 300 mm

3.812 Ft 3.050 Ft
Szállításra kész