Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Zebrano hobbi fa 24 mm x 140 mm x 500 mm

5.770 Ft
Menny.:db

Ezt az afrikai fafajtát elsősorban Nyugat-Afrikában, leginkább a délnyugat-kameruni alföldi erdőkben és Kongóban találhatjuk meg. Azonnal felismerhető, mert az erdő egyik legnagyobb fája. Különlegességét a gyönyörű fekete és krémes csíkos faszerkezet adja.

A fa gesztje világosbarna vagy krémszínű, sötétfeketés barna csíkokkal. Európában innen kapta a Zebrano nevet, hiszen ez a különleges megjelenés halványan emlékeztet a zebra csíkjaira. A hosszában futó, általában kontrasztos csíkok lehetnek egyenesek, hullámosak vagy teljesen rendezetlenek is.

Egy oldala gyalult felületű, a többi fűrészelt.

 Kérdésem van a termékkel kapcsolatban

Cikkszám: Z24140500
Raktárkészlet: Szállításra kész
Tatán átvehető: H-P 10:00 után
Szerezhető hűségpontok: 116
Vedd át személyesen
Ingyenes átvétel Tatán vagy Sopronban.
Fizetési lehetőségek
Fizethetsz készpénzzel, banki átutalással, vagy bankkártyával.
Gyors, biztonságos rendelés
Termékeink akár másnapra nálad lehetnek.
5.770 Ft
Menny.:db

Leírás

Elterjedés

A "microberliniana brazzavillensis"-t Kamerunban és Gabonban zingana néven, az Egyesült Államok-ban és Európában zebrafa néven ismerik. Ez különleges fafaj főleg Afrika nyugati részén, Gabonban és Kamerunban él.


Megjelenés

Négyirányú vágással előállított felületeken a geszt világos aranysárga, szabályos és párhuzamos, keskeny sötétbarna, vagy fekete csíkozású, amely a faanyagnak zebra mintázatot kölcsönöz. Sugárirányú, vagy forgó vágással előállított felületeken a faanyag szertelenül csíkos. Az erezet csavarodott, vagy hullámos, a textúrája durva, a felülete csillogó.


Tulajdonságok

A zebrano sűrűsége kiszárítva átlagosan 740 kg/m³. Nehéz szárítani, mert kemény és puhább rostok váltakoznak a faanyagban, ezért eléggé hajlamos a vetemedésre is. Használat közben formatartó, stabil. Ez a kemény, nehéz, sűrű szerkezetű fa minden szilárdsági kategóriában nagyon erős, külön említést érdemel nagyfokú merevsége. Hajlításra nem alkalmas. Kézzel és géppel egyaránt könnyű megmunkálni, de az erezet természete miatt nehéz a sima felület kialakítása. Ragasztása közepesen nehéz. Fényezéskor tiszta tömítőanyagra van szükség, így lesz szép, elfogadható a végeredmény. A faanyag a nem tartós faanyagok közé tartozik, a geszt nehezen, a szijács jobban telíthető.

Paraméterek

Fafaj Zebrano
Hosszúság 500 mm
Szélesség 140 mm
Vastagság 24 mm