Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Jatoba hobbi fa

1.949 Ft

Miért válaszd a Jatoba faanyagot? Jatoba más néven brazil cseresznye az egyik legnépszerűbb latin-amerikai egzóta fafaj. Kemény, nagyon nehéz és nagyon szívós. A szemcsék általában egymásba ágyazottak, közepesen durva szerkezetűek. Keménysége és súlya miatt kissé nehezen megmunkálható, azonban a Jatoba továbbra is népszerű választás bútordarabok és egyéb famunkák készítéséhez.

A termék fűrészelt felületű.

 Kérdésem van a termékkel kapcsolatban

Cikkszám: JA4444300
Szállítási idő: H-P 10:00 után
Tatán átvehető: H-P 10:00 után
Szerezhető hűségpontok: 39
Vedd át személyesen
Ingyenes átvétel Tatán vagy Sopronban.
Fizetési lehetőségek
Fizethetsz készpénzzel, banki átutalással, vagy bankkártyával.
Környezettudatos csomagolás
Kizárólag újrahasznosított anyagokból készült csomagolást használunk.
Válaszd ki a méretet
1.949 Ft

Részletek

Elterjedés

A Hymenaea courbaril más néven brazil cseresznye vagy jatoba a Karib-térségben, Közép-Amerikában és Dél-Amerikában elterjedt fa.


Megjelenés

A geszt színe narancsos-pirosról vörösesbarnára érik, rozsdaszínű és sötétbarna csíkokkal tarkítva. A faanyag sokszor aranyló fényű. Az erezet általában csavarodott, a textúra közepesen tagolt vagy durva.


Tulajdonság

A faanyag használat közben stabil és minden szilárdsági kategóriában elég erős, mérsékelt merevsége miatt elég jól hajlítható. A faanyag megmunkálása közepesen nehéz, a szerszámok élére kifejtett tompító hatása azonban komoly. Rögzítés előtt előfúrás szükséges, de a csavarokat jól fogja. Jól ragasztható, a pácot és lakkot jól tartja, felülete jól kezelhető.  Jatoba mérsékelten tartós fa, de ha a szíjács van túlsúlyban, akkor tartóssága nagyban csökken. A termeszekkel szemben rendkívüli módon ellenáll, nehezen telíthető.


Felhasználás

Kül-és beltéri burkolatok. Középületek, sportlétesítmények padlóburkolata, bútorok, nyílászárók, állványzatok és tartószerkezetek is készíthetők belőle. A válogatott rönkökből dekoratív színfurnér készül bútorok és faburkolatok gyártásához.

Paraméterek

Fafaj Jatoba (Hymenaea courbaril)
Hosszúság 300 mm
Szélesség 44 mm
Vastagság 44 mm