Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kanadai vörösfenyő hobbi fa 35 mm x 125 mm x 300 mm

1.529 Ft
1.223 Ft
Kedvezmény: 20%
Gyantajáratokkal átszőtt, vöröses fája nagyon tartós és szilárd; ez az egyik legértékesebb fenyőfa. Sárgától a vörösesbarnáig terjed. A fűrészelt faanyag számos különböző karaktert és érdekes mintát mutathat. A csomók gyakoriak, de általában kicsik.

 Kérdésem van a termékkel kapcsolatban

Cikkszám: KV35125300
Szállítási idő: H-P 10:00 után
Tatán átvehető: H-P 10:00 után
Szerezhető hűségpontok: 25
Vedd át személyesen
Ingyenes átvétel Tatán vagy Sopronban.
Fizetési lehetőségek
Fizethetsz készpénzzel, banki átutalással, vagy bankkártyával.
Környezettudatos csomagolás
Kizárólag újrahasznosított anyagokból készült csomagolást használunk.
1.529 Ft
1.223 Ft
Kedvezmény: 20%

Részletek

Előfordulása

A kanadai (más néven: nyugati) vörösfenyő előfordulási területe Észak-Amerika nyugati hegységei. A kanadai Brit Columbia délkeleti és Alberta délnyugati részeitől, délre az Amerikai Egyesült Államokbeli Washington, Oregon, Idaho és Montana államokig sokfelé megtalálható.


Megjelenése

Nagy méretű, lombhullató fenyőfaj, mely általában 30-60 méter magasra és 1,5 méter átmérőjűre nő meg. A koronája karcsú és kúpszerű; a hajtásai 10-50 centiméteresek. A tűlevelei világoszöldek, 2-5 centiméter hosszúak és nagyon karcsúak; ősszel élénk sárgává változnak és elhullanak; csupaszon hagyva a világos narancssárgás-barna ágakat, egészen a következő tavaszig. A toboza hengeresen tojás alakú, 2-5 centiméter hosszú, 40-80 tobozpikkellyel; egy tobozpikkely 4-8 milliméteres. A fiatal toboz vörös színű, de megporzás után 6 hónappal barnára változik. A toboz akár több évig is a fán maradhat; az ilyen már szürkésfekete színű.


Életmódja

A természetben általában 500-2400 méteres tengerszint feletti magasságok között lelhető fel. Jól tűri a hideget, akár a -50 °C-os hőmérsékletet is kibírja. A szárazabb talajt kedveli, a nedves területeken nem fejlődik. Magvai létfontosságú táplálékot biztosítanak a fenyőcsíznek (Carduelis pinus), a zsezséknek (Acanthis) és a szalagos keresztcsőrűnek (Loxia leucoptera).

Paraméterek

Fafaj Kanadai vörösfenyő
Hosszúság 300 mm
Szélesség 125 mm
Vastagság 35 mm