Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Lignea Tung olaj 5 liter Dictum

Dictum
39.890 Ft

Kiváló minőségű természetes olaj beltéri és kültéri használatra. 100% tisztaságú.

A lignea, a tungfa terméséből nyert olaj számos felhasználási területeten használható pl. beltéri és kültéri bútorok, teraszok, padlóburkolatok, esztergált tárgyak, hangszerek, fa játékok és fa csónakok esetében, valamint szövetek, sőt falazatok impregnálására is használható. A tungolaj nagyon gyorsan felszívódik a fafelületekbe, és száradás után megkeményíti azokat, mechanikailag erősebbé és rendkívül vízállóvá teszi őket. Körülbelül kétszer akkora védelmet nyújt, mint a lenolaj. Mélyíti a színeket és fokozza a szemcsék kontrasztját, de a fa megtartja természetes vizuális és tapintási jellemzőit. Hosszú távon is rugalmas és a lenolajjal ellentétben nagyon kevéssé sötétedik. A felületek egy új réteg felhordásával felfrissíthetők, vagy javíthatók. A Lignea gond nélkül, akár több rétegben is felhordható ecsettel, vagy ronggyal és a felhasználó preferenciájától függően terpentinnel hígítható vagy más növényi olajokkal (pl. lenmag- vagy kaméliaolajjal) keverhető.

 Kérdésem van a termékkel kapcsolatban

Cikkszám: 705283
Szállítási idő: H-P 10:00 után
Tatán átvehető: H-P 10:00 után
Szerezhető hűségpontok: 798
Egységár: 7.978,00 Ft/liter
Vedd át személyesen
Ingyenes átvétel Tatán vagy Sopronban.
Fizetési lehetőségek
Fizethetsz készpénzzel, banki átutalással, vagy bankkártyával.
Környezettudatos csomagolás
Kizárólag újrahasznosított anyagokból készült csomagolást használunk.
39.890 Ft

Részletek

A tungolajnak mind tiszta, mind folyékony formában jellegzetes szaga van, amely szárítás után vagy narancsolajjal, vagy terpentinbalzsamolajjal keverve eltűnik. Szaga miatt nem ajánljuk szekrénybelsőbe. Az itt kínált tungolaj ökológiailag kifogástalan. Nincs előoxidálva, és nem keverik kémiai szárítószerekkel. Következésképpen a száradás akár három hétig is eltarthat (a száradási idő a környezeti körülményektől, a fafajtától és a felület előkészítésétől függően jelentősen változik). Ha megszáradt, az olaj filmje kémiailag stabil és mentes a veszélyes kibocsátásoktól. A tiszta volfrámolaj viszonylag viszkózus, de behatoló képessége terpentinolajjal történő hígítással vagy melegítéssel javítható.

Dictum

Emberek. Eszközök. Tudás. A Dictum több, mint 170 éve összehangolja őket. A Dictum innovatív eszközöket és anyagokat kínál azok számára, akik saját kezűleg alkotnak maradandó értékeket.