Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mahagóni svartni (furnér)

535 Ft
Menny.:db

Furnér 
Mahagóni (Swietenia macrophylla)
Vastagság: 2,5 mm
Szélesség: 100 mm
Hosszúság: 500 mm

 Kérdésem van a termékkel kapcsolatban

Cikkszám: M25100500
Szállítási idő: 1-3 munkanap
Tatán átvehető: H-P 10:00 után
Szerezhető hűségpontok: 11
Vedd át személyesen
Ingyenes átvétel Tatán vagy Sopronban.
Fizetési lehetőségek
Fizethetsz készpénzzel, banki átutalással, vagy bankkártyával.
Környezettudatos csomagolás
Kizárólag újrahasznosított anyagokból készült csomagolást használunk.
Válaszd ki a méretet
535 Ft
Menny.:db

Részletek

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓ

A mahagóni vagy mahagónifa elnevezést eredetileg a Karib-tenger szigeteiről, Közép-Amerikából származó Swietenia mahagoni lombos fafajra, illetve elsősorban az abból nyert faanyagra használták, később a Swietenia nemzetséghez tartozó egyéb fákat, azok nagyon hasonló faanyagát is így nevezték.


AZ ÉLŐ FA

A Swietenia nemzetségbe tartozó fafajok Közép- és Dél-Amerika trópusi alsó örökzöld esőerdeiben, félörökzöld erdeiben, a montán esőerdők alsó magassági fokozatában fordulnak elő. Leginkább Brazília, Honduras, Guatemala, Mexikó területén találhatók. Magasságuk 30 - 40 méter, a törzsük legtöbbször szabályos, hengeres, támaszgyökereket csak az idősebb fák fejlesztenek.


TULAJDONSÁGAI

A geszt színe sárgástól vörösesbarnáig terjed, utánsötétedik. A textúra a váltakozóan csavarodó növés miatt a megvilágítástól függően fénycsíkokat mutat, aranyszínűen fénylik. A pórusok szabad szemmel jól, a bélsugarak kevésbé láthatók.


FELHASZNÁLÁS

Elsősorban furnért készítenek belőle, ezen kívül igényes bútorok, stílbútor utánzatok fontos anyaga, de szerkezeti anyagként is alkalmazzák a külső és belsőépítészetben. A hajó- csónak- és járműépítésben, sportszerekhez, a hangszerészetben is használják, valamint esztergályozásra, faragásra, intarziakészítésre.