Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mamutfenyő hobbi fa 26 mm x 200 mm alatti szélesség x 1000 mm

7.689 Ft
6.151 Ft
Kedvezmény: 20%

Az óriás mamutfenyő (Sequoiadendron giganteum) textúrája általában egyenes, bár néhány darab hullámos, vagy szabálytalan lehet. Színe a világos rózsaszínes barnától a mélyvöröses barnáig terjedhet. Esztergálásban, hangszerekben és más apró, különleges tárgyakban is használják.

A termék fűrészelt felületű.

 Kérdésem van a termékkel kapcsolatban

Cikkszám: MF26A2001000
Szállítási idő: H-P 10:00 után
Tatán átvehető: H-P 10:00 után
Szerezhető hűségpontok: 124
Vedd át személyesen
Ingyenes átvétel Tatán vagy Sopronban.
Fizetési lehetőségek
Fizethetsz készpénzzel, banki átutalással, vagy bankkártyával.
Környezettudatos csomagolás
Kizárólag újrahasznosított anyagokból készült csomagolást használunk.
7.689 Ft
6.151 Ft
Kedvezmény: 20%

Részletek

Elterjedés

Tipikus holarktikus faj; természetes elterjedési területét Kalifornia állam hegyvidékein találjuk 1400–2600 méterrel a tenger szintje fölött. Feltételezhetően a Sierra Nevada hegységből terjedt el. Minden vadon élő állománya védett. Legnagyobb és legsűrűbb populációja a Sequoia Nemzeti Parkban, a Kings Canyonban nő. Itt sok nyolcvan méternél is magasabb, a hat méterhez közeli törzsátmérőjű példánya látható. A legnagyobb és legszebb példányok a Yosemite Nemzeti Parkban állnak.


Növekedés

Bár rokona, az örökzöld mamutfenyő magasabbra nő, az óriás mamutfenyő törzse rendszerint vastagabb, ezért ezt tekintjük a Föld legnagyobb (tömegű) élőlényének. Magassága általában 50–85 m, törzsének átmérője 5–7 m; kivételesen 10 m-nél is több lehet. Magyarországon a legnagyobb példányok 30–40 méter magasak.


Megjelenés

A textúrája általában egyenes, bár néhány darab hullámos, vagy szabálytalan lehet. Színe a világos rózsaszínes barnától a mélyvöröses barnáig terjedhet. 


Felhasználás

Furnér, építőipari fűrészáru, gerendák, oszlopok, teraszok, külső bútorok és kárpitok. Esztergálásban, hangszerekben és más apró, különleges tárgyakban is használják.


A faanyag

A vörösfenyő fűrészáru nagyon puha és könnyű, megfelelő szilárdság-tömeg aránnyal. Kivételesen stabil is, nagyon kis zsugorodással és mozgással. Általában könnyen megmunkálható kéziszerszámokkal, vagy géppel. Jól ragasztható.

Paraméterek

Fafaj Óriás mamutfenyő (Sequoiadendron giganteum)
Hosszúság 1000 mm
Szélesség 200 mm alatti
Vastagság 26 mm