Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Munkalap keményolaj Biopin 0,25 l színtelen

Biopin
3.690 Ft
Menny.:db

A biopin Munkalap-keményolaj egy légzésaktív és víztaszító alap- és befejező kezelésre alkalmas olaj erősen igénybevett beltéri fafelületek számára. A biopin Munkalap-keményolaj a fa felületét ellenállóvá teszi nedvességgel (víz, kávé, vörösbor, citromlé stb.) és más zennyeződésekkel szemben. A növényi olajok és gyanták biztosítják az optimális védelmet és a ragyogó, selyemfényű felületet. Elmélyíti a fa eredeti színét és kiemeli az erezetet. Száradás után élelmiszerekkel érintkezhet. Megfelel a EN 71/3 szabványnak.

Felhasználási terület: Alap- és befejező kezelés kezeletlen konyhai munkalapok és más erősen igénybe vett beltéri fafelületek számára, mint pl. asztallap, ablakpárkány stb.

Cikkszám: 0215
Várható szállítás: 1-2 munkanap
Szerezhető hűségpontok: 74
Átvételi lehetőségek
Házhozszállítás, átvétel személyesen, csomagpont.
Fizetési módok
Utánvét, átutalás, online kártyás fizetés.
Kérdésed van?
Kollégáink több éves szakmai tapasztalattal állnak rendelkezésedre.
3.690 Ft
Menny.:db

Leírás

Összetétel:
Kötőanyag: természetes növényi olajok és gyanták, vaskomplex. Oldószer: izoalifát.
Segédanyagok: ólom-és báriummentes szárítóadalék.

Felhasználási terület: Alap- és befejező kezelés kezeletlen konyhai munkalapok és más erősen igénybe vett beltéri fafelületek számára, mint pl. asztallap, ablakpárkány stb.

Feldolgozás: Ecsettel vagy mártással. Feldolgozási hőmérséklet legalább 8 °C

Higítás: Feldolgozáskész; szükség esetén biopin Hígítóval hígítsa. 

Előkezelés: A gyantagazdag és trópusi fákat biopin Hígítóval dörzsölje le.

Alapkezelés: Az alap nedvszívó képességétől függően 2-3 réteg biopin Munkalap-keményolajat vigyen fel. A be nem szívódott olajat az első réteg felvitele után kb. 15 perc múlva egy nem szöszölődő ronggyal oszlassa el, dolgozza be. A rétegek között dörzsilappal csiszolja meg. 

Befejező réteg: A biopin Méhviaszt vékonyan és egyenletesen vigye fel

Befejező kezelés: A felületet befejező kezeléssel egy-két réteg biopin Munkalap-keményolaj felvitelével zárja. Finoman csiszolja meg csiszolópapírral vagy dörzsilappal és portalanítás után vékonyan és egyenletesen vigyen fel egy-két réteg biopin Munkalapkeményolajat. Az olajat ecsettel egyenletesen oszlassa el vagy egy nem szöszölődő ronggyal vigye fel a felületre.

Olajozott felületek javítás: Sérült vagy kopott felületeket tisztítsa le, finoman csiszolja át és úgy járjon el mint a befejező kezelésnél. 

Ápolás és tisztítás: Ne használjon agresszív tisztítószereket.

A szerszámokat használat után Biopin Hígítóval tisztítsa ki.

Paraméterek

Szín színtelen
Tárolás száraz hűvös, fagymentes helyen
Kiszerelés 0,25 ml
Száradási idő 20 °C-on, közepes páratartalomnál 5-7 h múlva porsz áraz, újrafesthető. Erősen átitatott alapok tovább megmunkálása 1-2 nap múlva. Az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom megnöveli a száradási időt.
Kültér nem
Beltér igen
Felhordás rongy, kefe
Specifikus súly kb. 0,85 g/ml
Felhasználás 70-80 ml/m² rétegenként. A felület tulajdonságainak és szívóképességének függvényében.
Viszkozitás kb. 12 mp (DIN 4 mm) 20 °C-on
Gyulladáspont >62 °C
Alkalmas felület kezeletlen vagy olajozott fafelületek

Biopin

A biopin cég közel 90 éves tapasztalata alapján kizárólag természetes anyagokból készíti termékeit. 2003 májusában a biopin termékcsalád minden tagja kiváló ökológiai minősítést kapott, amely jórészt annak is köszönhető, hogy – az úgynevezett „környezetbarát” termékekkel szemben – semmilyen szintetikus anyagot nem tartalmaz.

Mindazok számára mutat új lehetőségeket a biopin, akik környezettudatos és egészséges életteret kívánnak kialakítani, ezért a hagyományos felületkezelő anyagok alternatíváit keresik. A természetes nyersanyagból készített termékek biológiailag tökéletesen lebomlanak, s így biztosítva a zárt ökológiai körforgást.

A biopin termékek előállításához leggyakrabban használt természetes nyersanyagok: tungfaolaj (tungfa olajából nyerik), kolofónium (erdei fenyő gyantájából), karnaubaviasz (pálmalevélviasz), lenolaj (hidegen sajtolt lenmagból) méhviasz, ásványi pigmentek, ricinusolaj (ricinus cserjéből), citrusterpének (citrusfélék illóolaja).

A kizárólag természetes alapanyagú olajok, viaszok, lazúrok, lakkok, festékek falfesték, minden felületkezelési igényt kielégítő termékcsaládot alkotnak. A „természetest a természetessel” elvet követve jobban kötődnek a kezelendő felülethez (pl.fa, kő, kerámia), amely ezáltal sokkal tartósabbá, időállóbbá válik, természetességét hosszan megőrzi, színével, illatával, egészséges felületével biztosítja lakóterünk harmóniáját.