Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Munkalap keményolaj Biopin 0,75 l színtelen

Biopin
6.899 Ft
6.190 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db

Légzésaktív és víztaszító alap- és befejező kezelés erősen igénybevett beltéri fafelületek számára. A biopin Munkalapkeményolaj a fa felületét ellenállóvá teszi nedvességgel (víz, kávé, vörösbor, citromlé stb.) és más szennyeződésekkel szemben. Elmélyíti a fa eredeti színét és kiemeli az erezetet. Száradás után élelmiszerekkel érintkezhet. A növényi olajok és gyanták biztosítják az optimális védelmet és a ragyogó, selyemfényű felületet. Elmélyíti a fa eredeti színét és kiemeli az erezetet. Száradás után élelmiszerekkel érintkezhet. Megfelel a EN 71/3 szabványnak.

• Konyhai nagy igénybevételre lett tervezve
• Ellenálló felületet képez a szennyeződések és nedvességgel szemben
• IBR tanúsítvánnyal rendelkezik
• Színezhető
• Élelmiszerekkel érintkezhet a felület (száradás után)
• Elmélyíti a fa eredeti színét és kiemeli az erezetet
• Használat után is lélegzik a felület (légzésaktív)
• Víztaszító, sima és selyemfényű felületet képez
• Elektrosztatikus feltöltődés mentes (antisztatikus)

Cikkszám: 2020111101
Raktárkészlet Szállításra kész
Tatán átvehető: H-P 10:00 után
Szerezhető hűségpontok: 124
Egységár: 8,25 Ft/ml
Gyors, biztonságos rendelés
Termékeink akár másnapra nálad lehetnek.
Fizetési lehetőségek
Fizethetsz készpénzzel, banki átutalással, vagy bankkártyával.
Kérdésed van?
Szívesen segítünk! Kollégáink több éves szakmai tapasztalattal állnak rendelkezésedre.
6.899 Ft
6.190 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db

Leírás

Alkalmas alapfelületek: Kezeletlen vagy olajozott fafelületek.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

Felhasználás: 4-5 m²/0,375 l. rétegenként. A felület tulajdonságainak és szívóképességének függvényében.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 5-7 óra múlva porsz áraz, újrafesthető. Erősen átitatott alapok tovább megmunkálása 1-2 nap múlva. Az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom megnöveli a száradási időt.

Feldolgozás: Ecsettel vagy mártással. Feldolgozási hőmérséklet legalább 8 °C

Hígítás: Feldolgozáskész; szükség esetén Hígítóval hígítsauk.

Előkezelés: A gyantagazdag és trópusi fákat Hígítóval dörzsöljük le.

Alapkezelés: Ecsettel felviszünk egy réteg biopin Munkalap-keményolajat vékonyan, egyenletesen. 10-15 perc elteltével az olajat szöszmentes ronggyal bedörzsöljük a felületbe még nedves állapotban. Hagyjuk megszáradni (12-24 óra) majd dörzsilappal megcsiszoljuk és utána visszük fel a következő réteget. 

Befejező kezelés: A 2-3 réteg felvitele után, ha nem egységes és vannak még matt foltok, akkor még egy réteg biopin Munkalap-keményolajat viszünk fel. Szükség esetén egy nap múlva megismételjük.

Olajozott felületek javítása: Sérült vagy kopott felületeket tisztítsuk le, finoman csiszoljuk át és úgy járjunk el mint a befejező kezelésnél.

Ápolás és tisztítás: Ne használjunk agresszív tisztítószereket.

Szerszámtisztítás: Használat után biopin Hígítóval tisztítsuk.

Biztonsági intézkedések: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítsuk a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztassuk vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdoboz újrafelhasználható vagy szelektíven tegyük a megfelelő hulladéktárolóba.

Paraméterek

Felhasználási terület Alap- és befejező kezelés kezeletlen konyhai munkalapok és más erősen igénybe vett beltéri fafelületek számára, mint pl. asztallap, ablakpárkány stb.
Összetétel Kötőanyag:természetes növényi olajok és gyanták, vaskomplex. Segédanyagok:ólom-és báriummentes szárítóadalék. Oldószer:az Ön és környezete érdekében izoalifát. Természetes oldószerekről!
Szín színtelen
Tárolás Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.
Eltarthatóság Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.
Kiadósság egy rétegben 0,25 l = 3-4 m² / 0,375 l = 4-5 m² / 0,75 l = 8-10 m²

Biopin

A biopin cég közel 90 éves tapasztalata alapján kizárólag természetes anyagokból készíti termékeit. 2003 májusában a biopin termékcsalád minden tagja kiváló ökológiai minősítést kapott, amely jórészt annak is köszönhető, hogy – az úgynevezett „környezetbarát” termékekkel szemben – semmilyen szintetikus anyagot nem tartalmaz.

Mindazok számára mutat új lehetőségeket a biopin, akik környezettudatos és egészséges életteret kívánnak kialakítani, ezért a hagyományos felületkezelő anyagok alternatíváit keresik. A természetes nyersanyagból készített termékek biológiailag tökéletesen lebomlanak, s így biztosítva a zárt ökológiai körforgást.

A biopin termékek előállításához leggyakrabban használt természetes nyersanyagok: tungfaolaj (tungfa olajából nyerik), kolofónium (erdei fenyő gyantájából), karnaubaviasz (pálmalevélviasz), lenolaj (hidegen sajtolt lenmagból) méhviasz, ásványi pigmentek, ricinusolaj (ricinus cserjéből), citrusterpének (citrusfélék illóolaja).

A kizárólag természetes alapanyagú olajok, viaszok, lazúrok, lakkok, festékek falfesték, minden felületkezelési igényt kielégítő termékcsaládot alkotnak. A „természetest a természetessel” elvet követve jobban kötődnek a kezelendő felülethez (pl.fa, kő, kerámia), amely ezáltal sokkal tartósabbá, időállóbbá válik, természetességét hosszan megőrzi, színével, illatával, egészséges felületével biztosítja lakóterünk harmóniáját.