Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Munkalap keményolaj Biopin 0,75 l színtelen

Biopin
6.899 Ft
Menny.:db

Légzésaktív és víztaszító alap- és befejező kezelés erősen igénybevett beltéri fafelületek számára. A biopin Munkalapkeményolaj a fa felületét ellenállóvá teszi nedvességgel (víz, kávé, vörösbor, citromlé stb.) és más szennyeződésekkel szemben. Elmélyíti a fa eredeti színét és kiemeli az erezetet. Száradás után élelmiszerekkel érintkezhet. A növényi olajok és gyanták biztosítják az optimális védelmet és a ragyogó, selyemfényű felületet. Elmélyíti a fa eredeti színét és kiemeli az erezetet. Száradás után élelmiszerekkel érintkezhet. Megfelel a EN 71/3 szabványnak.

• Konyhai nagy igénybevételre lett tervezve
• Ellenálló felületet képez a szennyeződések és nedvességgel szemben
• IBR tanúsítvánnyal rendelkezik
• Színezhető
• Élelmiszerekkel érintkezhet a felület (száradás után)
• Elmélyíti a fa eredeti színét és kiemeli az erezetet
• Használat után is lélegzik a felület (légzésaktív)
• Víztaszító, sima és selyemfényű felületet képez
• Elektrosztatikus feltöltődés mentes (antisztatikus)

Cikkszám: 2020111101
Szállítási idő: 1-3 munkanap
Tatán átvehető: H-P 10:00 után
Szerezhető hűségpontok: 138
Egységár: 9,20 Ft/ml
Vedd át személyesen
Ingyenes átvétel Tatán vagy Sopronban.
Fizetési lehetőségek
Fizethetsz készpénzzel, banki átutalással, vagy bankkártyával.
Környezettudatos csomagolás
Kizárólag újrahasznosított anyagokból készült csomagolást használunk.
6.899 Ft
Menny.:db
Gyakran együtt vásárolt termékek:

Részletek

Alkalmas alapfelületek: Kezeletlen vagy olajozott fafelületek.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

Felhasználás: 4-5 m²/0,375 l. rétegenként. A felület tulajdonságainak és szívóképességének függvényében.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 5-7 óra múlva porsz áraz, újrafesthető. Erősen átitatott alapok tovább megmunkálása 1-2 nap múlva. Az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom megnöveli a száradási időt.

Feldolgozás: Ecsettel vagy mártással. Feldolgozási hőmérséklet legalább 8 °C

Hígítás: Feldolgozáskész; szükség esetén Hígítóval hígítsauk.

Előkezelés: A gyantagazdag és trópusi fákat Hígítóval dörzsöljük le.

Alapkezelés: Ecsettel felviszünk egy réteg biopin Munkalap-keményolajat vékonyan, egyenletesen. 10-15 perc elteltével az olajat szöszmentes ronggyal bedörzsöljük a felületbe még nedves állapotban. Hagyjuk megszáradni (12-24 óra) majd dörzsilappal megcsiszoljuk és utána visszük fel a következő réteget. 

Befejező kezelés: A 2-3 réteg felvitele után, ha nem egységes és vannak még matt foltok, akkor még egy réteg biopin Munkalap-keményolajat viszünk fel. Szükség esetén egy nap múlva megismételjük.

Olajozott felületek javítása: Sérült vagy kopott felületeket tisztítsuk le, finoman csiszoljuk át és úgy járjunk el mint a befejező kezelésnél.

Ápolás és tisztítás: Ne használjunk agresszív tisztítószereket.

Szerszámtisztítás: Használat után biopin Hígítóval tisztítsuk.

Biztonsági intézkedések: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítsuk a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztassuk vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdoboz újrafelhasználható vagy szelektíven tegyük a megfelelő hulladéktárolóba.

Paraméterek

Felhasználási terület Alap- és befejező kezelés kezeletlen konyhai munkalapok és más erősen igénybe vett beltéri fafelületek számára, mint pl. asztallap, ablakpárkány stb.
Összetétel Kötőanyag:természetes növényi olajok és gyanták, vaskomplex. Segédanyagok:ólom-és báriummentes szárítóadalék. Oldószer:az Ön és környezete érdekében izoalifát. Természetes oldószerekről!
Szín színtelen
Tárolás Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.
Eltarthatóság Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.
Kiadósság egy rétegben 0,25 l = 3-4 m² / 0,375 l = 4-5 m² / 0,75 l = 8-10 m²

Biopin

A biopin cég közel 90 éves tapasztalata alapján kizárólag természetes anyagokból készíti termékeit. 2003 májusában a biopin termékcsalád minden tagja kiváló ökológiai minősítést kapott, amely jórészt annak is köszönhető, hogy – az úgynevezett „környezetbarát” termékekkel szemben – semmilyen szintetikus anyagot nem tartalmaz.

Mindazok számára mutat új lehetőségeket a biopin, akik környezettudatos és egészséges életteret kívánnak kialakítani, ezért a hagyományos felületkezelő anyagok alternatíváit keresik. A természetes nyersanyagból készített termékek biológiailag tökéletesen lebomlanak, s így biztosítva a zárt ökológiai körforgást.

A biopin termékek előállításához leggyakrabban használt természetes nyersanyagok: tungfaolaj (tungfa olajából nyerik), kolofónium (erdei fenyő gyantájából), karnaubaviasz (pálmalevélviasz), lenolaj (hidegen sajtolt lenmagból) méhviasz, ásványi pigmentek, ricinusolaj (ricinus cserjéből), citrusterpének (citrusfélék illóolaja).

A kizárólag természetes alapanyagú olajok, viaszok, lazúrok, lakkok, festékek falfesték, minden felületkezelési igényt kielégítő termékcsaládot alkotnak. A „természetest a természetessel” elvet követve jobban kötődnek a kezelendő felülethez (pl.fa, kő, kerámia), amely ezáltal sokkal tartósabbá, időállóbbá válik, természetességét hosszan megőrzi, színével, illatával, egészséges felületével biztosítja lakóterünk harmóniáját.