Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Olivafa - Olajfa hobbi fa 20 mm x 20 mm x 150 mm

Dictum
429 Ft
343 Ft
Kedvezmény: 20%
Menny.:db

Kemény, sűrű olajfa élénk szemcsékkel esztergáláshoz, faragáshoz, késfogantyúkhoz, vagy egyéb hobbi felhasználáshoz. A természetes olajtartalom különösen ellenálló a vízzel és a szennyeződéssel szemben.

Egyik oldala gyalult felületű, a többi fűrészelt.

 Kérdésem van a termékkel kapcsolatban

Cikkszám: OL2020150
Raktárkészlet: Szállításra kész
Tatán átvehető: H-P 10:00 után
Szerezhető hűségpontok: 7
Vedd át személyesen
Ingyenes átvétel Tatán vagy Sopronban.
Fizetési lehetőségek
Fizethetsz készpénzzel, banki átutalással, vagy bankkártyával.
Gyors, biztonságos rendelés
Termékeink akár másnapra nálad lehetnek.
429 Ft
343 Ft
Kedvezmény: 20%
Menny.:db

Leírás

Növekedés

Az olajfa (Olea europaea) a mediterráneumban él, ahol terméséért és olajáért termesztik. Törzse legtöbb esetben kis termetű és egyenetlen. Az olajfa magassága legfeljebb 10-24 méter, törzse erősen rovátkolt és görbült. Átmérője 0.5-0.8 méter.


Elterjedés

A mediterráneumban található fákat elsősorban az olajbogyóért és az olivaolajért termesztik. A kereskedelmi fűrészárú Tanzániából, Kenyából és Ugandából származik.


Megjelenés

A szíjács fakó krémsárga, míg a geszt gyönyörű halványbarna. Mintázata szabálytalan, középbarnától sötét-barnáig változó, vagy fekete csíkok is megjelennek benne. A rajzolat csíkos, vagy váltakozva csavarodó, az anyagszerkezet finom és egyenletes.


Tulajdonságok

Az olajfa sűrűsége kiszárítva átlagosan kb. 800-880 kg/m³. A faanyag hőállósági tulajdonságai jók. A levegőn történő szárítás nagyon lassú ütemben ajánlott, gyors szárításnál a vastagabb darabokban nagyobb belső repedések jelenhetnek meg, így a faanyag üregessé válhat. Szárítókamrában lassan, óvatosan ajánlott szárítani. Használat közben jelentős mozgásra számíthatunk. Az olajfa minden kategóriában igen erős, a szíjács kis sugárban is meghajlítható, de hajlíthatósága a gyantakiválasztás miatt csak közepesen jó. Megmunkálása nehéz, mivel az egyenletlen erezet kihat a gépi megmunkálásra. A vágásnak nagymértékben ellenáll, a vágóélekre kifejtett tompító hatása közepes. Szegezés, csavarozás előtt ajánlott a faanyag előfúrása. Ragasztása könnyű, felülete jól megmunkálható. A geszt mérsékelten tartós, telítése nehéz. A szíjács ezzel szemben jól telíthető.

Paraméterek

Fafaj olajfa
Hosszúság 150 mm
Szélesség 20 mm
Vastagság 20 mm
Sűrűség 880 kg/m³

Hasonló termékek

Lucfenyő svartni (furnér)

375 Ft
Szállításra kész

Amerikai Dió hobbi fa

265 Ft
Szállításra kész

Európai tölgy hobbi fa

160 Ft
Szállításra kész

Gőzölt bükk hobbi fa

125 Ft
Szállításra kész