Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

RosinLegnin Epoxigyanta szett fához 3kg

Dictum
26.990 Ft
Menny.:db
A webáruházban és az üzletben az árak eltérnek.
Epoxigyanta rendszer, ideális faanyagokhoz hobbi felhasználásra. Minimális buborékképződéssel vákuumkamra nélkül is jó eredményeket lehet elérni. A teljesen megkeményedett gyantát famegmunkáló szerszámokkal könnyen lehet "divatosítani". A megszilárdulás 12-24 órát igényel. Maximális ajánlott rétegvastagság rétegenként 20mm. Az epoxigyanta szagtalan.
Cikkszám: 450414
Szállítási idő: 1-3 munkanap
Tatán átvehető: H-P 10:00 után
Szerezhető hűségpontok: 540
Vedd át személyesen
Ingyenes átvétel Tatán vagy Sopronban.
Fizetési lehetőségek
Fizethetsz készpénzzel, banki átutalással, vagy bankkártyával.
Környezettudatos csomagolás
Kizárólag újrahasznosított anyagokból készült csomagolást használunk.
26.990 Ft
Menny.:db
A webáruházban és az üzletben az árak eltérnek.

Részletek

KEVERÉS:

Az összes biztonságos előírást betartva a gyantát és az edzőt a tulajdonságainak megfelelően egy keverőedényben mérjük ki. Keverőpálcával/keverőszárral alaposan és egyenletesen keverjük össze. Ha apróbb csíkokat látunk, akkor nem megfelelő az elkeverés. Szobahőmérséklet (20°C) felett könnyebb az összekeverés. 40°C felett nem ajánlott a használata. Igény esetén extra színeket is hozzáadhatunk.

Minden színpasztát keverhetünk egymással. A színtelem/fehér színű gyanta idővel megsárgulhat, ha UV fénynek van kitéve. Ezért tanácsos UV stabilizátort használni. (450411-es termék) A teljes keverék max. 3%-ba keverhetjük a gyantához.


A GYANTAKEVERÉK ÖNTÉSE:

A keverés során keletkező légbuborékokat nem lehet eltüntetni. Ezért a gyanta keverésekor ügyeljünk arra, hogy ne keletkezzen túl sok levegőbuborék. Minél folyékonyabb a gyanta, annál kevesebb légbuborék keletkezik öntéskor. Összekeverés után a gyantát hűvös helyen pihentessük. Lassú és óvatos kiöntés hasznos a légbuborékok elkerüléséhez. A légbuborékat kiöntés után el lehet távolítani fecskendővel.

Keverési arány (tömegrész): 100 rész gyanta / 50 rész edző

Keverési arány (térfogat): 100 rész gyanta / 57 rész edző

Fazékidő - felhasználási idő (20°C): 40 perc – (100g)

Víszkozitás: alacsony

Teljes kikeményedés (20°C): 24 óra

Ajánlott dolgozási hőmérséklet: 10-25°C


TIPPEK:

Az Epoxi rendszert csak az optimális hőmérséklet-tartományban használjuk. A környezet relatív páratartalma nem haladhatja meg a 70%-ot. Enyhén csiszoljuk le a felületet, zsírtalanítsuk, majd távolítsuk el a port és a szennyeződéseket.


ELŐKÉSZÜLETEK, HASZNÁLATI ESZKÖZÖK:

Készítsünk elő több papír- vagy műanyagpoharat a keveréshez

Fa spatulákat a gyantakeverék keveréséhez

Erős, de finom munkavégzést lehetővé tevő gumikesztyű, védőszemüveg, kötény

Mérleg – legalább tized gramm pontossággal, amely lehetővé teszi a pontos adagolást

Papírtörlő törléshez

Egy edény, amelybe a gyantakeveréket öntjük.

A kikeményedés során hő keletkezik, ezért fontos, hogy hőálló műanyagból vagy üvegből készült edényt válasszunk – ne használjunk fémetGondoskodjunk arról, hogy a teljes munkaterület le legyen fedve, és megfelelő szellőzés álljon rendelkezésre friss levegővel. A beágyazandó anyagoknak zsír- és pormentesnek és a lehető legszárazabbaknak kell lenniük; ha nem vagyunk biztosak a tisztaságban, tisztítsuk meg a felületeket acetonnal

Dictum

Emberek. Eszközök. Tudás. A Dictum több, mint 170 éve összehangolja őket. A Dictum innovatív eszközöket és anyagokat kínál azok számára, akik saját kezűleg alkotnak maradandó értékeket.

Ismertető videó