Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

RosinLegnin Epoxigyanta szett fához 750g

Dictum
11.890 Ft
Epoxigyanta rendszer, ideális faanyagokhoz hobbi felhasználásra. Minimális buborékképződéssel vákuumkamra nélkül is jó eredményeket lehet elérni. A teljesen megkeményedett gyantát famegmunkáló szerszámokkal könnyen lehet "divatosítani". A megszilárdulás 12-24 órát igényel. Maximális ajánlott rétegvastagság rétegenként 20mm. Az epoxigyanta szagtalan.
Cikkszám: 450400
Raktárkészlet: H-P 10:00 után
Tatán átvehető: H-P 10:00 után
Szerezhető hűségpontok: 238
Vedd át személyesen
Ingyenes átvétel Tatán vagy Sopronban.
Fizetési lehetőségek
Fizethetsz készpénzzel, banki átutalással, vagy bankkártyával.
Gyors, biztonságos rendelés
Termékeink akár másnapra nálad lehetnek.
11.890 Ft

Ismertető videó

Leírás

KEVERÉS:

Az összes biztonságos előírást betartva a gyantát és az edzőt a tulajdonságainak megfelelően egy keverőedényben mérjük ki. Keverőpálcával/keverőszárral alaposan és egyenletesen keverjük össze. Ha apróbb csíkokat látunk, akkor nem megfelelő az elkeverés. Szobahőmérséklet (20°C) felett könnyebb az összekeverés. 40°C felett nem ajánlott a használata. Igény esetén extra színeket is hozzáadhatunk.

Minden színpasztát keverhetünk egymással. A színtelem/fehér színű gyanta idővel megsárgulhat, ha UV fénynek van kitéve. Ezért tanácsos UV stabilizátort használni. (450411-es termék) A teljes keverék max. 3%-ba keverhetjük a gyantához.


A GYANTAKEVERÉK ÖNTÉSE:

A keverés során keletkező légbuborékokat nem lehet eltüntetni. Ezért a gyanta keverésekor ügyeljünk arra, hogy ne keletkezzen túl sok levegőbuborék. Minél folyékonyabb a gyanta, annál kevesebb légbuborék keletkezik öntéskor. Összekeverés után a gyantát hűvös helyen pihentessük. Lassú és óvatos kiöntés hasznos a légbuborékok elkerüléséhez. A légbuborékat kiöntés után el lehet távolítani fecskendővel.

Keverési arány (tömegrész): 100 rész gyanta / 50 rész edző

Keverési arány (térfogat): 100 rész gyanta / 57 rész edző

Fazékidő - felhasználási idő (20°C): 40 perc – (100g)

Víszkozitás: alacsony

Teljes kikeményedés (20°C): 24 óra

Ajánlott dolgozási hőmérséklet: 10-25°C


TIPPEK:

Az Epoxi rendszert csak az optimális hőmérséklet-tartományban használjuk. A környezet relatív páratartalma nem haladhatja meg a 70%-ot. Enyhén csiszoljuk le a felületet, zsírtalanítsuk, majd távolítsuk el a port és a szennyeződéseket.


ELŐKÉSZÜLETEK, HASZNÁLATI ESZKÖZÖK:

Készítsünk elő több papír- vagy műanyagpoharat a keveréshez

Fa spatulákat a gyantakeverék keveréséhez

Erős, de finom munkavégzést lehetővé tevő gumikesztyű, védőszemüveg, kötény

Mérleg – legalább tized gramm pontossággal, amely lehetővé teszi a pontos adagolást

Papírtörlő törléshez

Egy edény, amelybe a gyantakeveréket öntjük.

A kikeményedés során hő keletkezik, ezért fontos, hogy hőálló műanyagból vagy üvegből készült edényt válasszunk – ne használjunk fémetGondoskodjunk arról, hogy a teljes munkaterület le legyen fedve, és megfelelő szellőzés álljon rendelkezésre friss levegővel. A beágyazandó anyagoknak zsír- és pormentesnek és a lehető legszárazabbaknak kell lenniük; ha nem vagyunk biztosak a tisztaságban, tisztítsuk meg a felületeket acetonnal

Dictum

Emberek. Eszközök. Tudás. A Dictum több, mint 170 éve összehangolja őket. A Dictum innovatív eszközöket és anyagokat kínál azok számára, akik saját kezűleg alkotnak maradandó értékeket.