Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sapelli mahagóni hobbi fa 30 mm x 260 mm x 500 mm

4.990 Ft
Menny.:db
A cedrela vagy cedro a trópusi Dél- és Közép-Amerikában honos lombos fa, az abból nyert középlágy–középkemény faanyag. Megtévesztő neve ellenére nem a cédrus rokona, inkább a mahagóni családjába tartozik (meliaceae), de anyagának kellemes illata valóban a cédrust idézi. A hangszerészet fontos anyaga, stabilitása révén a klasszikus gitár legkiválóbb nyak-anyaga, de Latin-Amerikaszerte használják pengetős hangszerek szinte minden részéhez. A kubai szivarosdobozok is „kubai cédrusból” készülnek, a fa beivódott illata a szivarok aromájának fontos összetevője.
Cikkszám: SM30260500
Várható szállítás: 1-2 munkanap
Szerezhető hűségpontok: 100
Átvételi lehetőségek
Házhozszállítás, átvétel személyesen, csomagpont.
Fizetési módok
Utánvét, átutalás, online kártyás fizetés.
Kérdésed van?
Kollégáink több éves szakmai tapasztalattal állnak rendelkezésedre.
4.990 Ft
Menny.:db

Leírás

Megmunkálás

Általában könnyen megmunkálható, jól fűrészelhető, késelhető, hámozható. A vágóéleket mérsékelten tompítja. A váltakozó növés miatt nehezen gyalulható, faragható. Nehezen hajlítható.


Rögzítés

Jól szögezhető, csavarozható, jól ragasztható.


Felhasználás

Elsősorban furnért készítenek belőle, de szerkezeti anyagként is alkalmazzák a külső és belsőépítészetben, valamint parkettának, lépcsőnek, ajtónak. A hajó- csónak- és járműépítésben, sportszerekhez, a hangszerészetben is használják, valamint esztergályozásra, faragásra, intarziakészítésre.


Az élő fa

Nyugat-, közép- és kelet-Afrikában, Libéria, Elefántcsontpart, Nigéria, Kamerun, Kongó, Uganda, Tanzánia területén található a trópusi alsó esőerdőkben különálló faként, vagy elszórtan. Kerüli a nagyon nedves vagy nagyon száraz területeket. Magassága 35 - 45 m közötti, törzse hengeres, csak kis támasztógyökerei vannak.


A faanyag

A szíjács 3 - 8 cm vastag, krémszínű, nem használják, a geszt rózsaszínű - világosbarna, hamar utánsötétedik vörösesbarnára. Jellemző a váltott irányú csavaros növés, emiatt a fény iránya szerint sűrű fénycsíkokat mutat. A pórusok közepesek, szórtak, szabad szemmel a hosszmetszeten láthatók, a bélsugarak finomak, szabad szemmel csak a sugárirányú metszeten láthatók.

Paraméterek

Fafaj Sapelli mahagóni
Hosszúság 500 mm
Szélesség 260 mm
Vastagság 30 mm