Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sapelli mahagóni hobbi fa 30 mm x 260 mm x 500 mm

Dictum
9.867 Ft
A sapelli vagy sapele (Entandrophragma cylindricum) a trópusi Afrikában honos lombos fa, az abból nyert faanyag. Kinézete, tulajdonságai és felhasználási köre a mahagónihoz hasonlók, gyakran úgy is nevezik. Barnás-vöröses színű, a tölgyhöz hasonló keménységű, jól megmunkálható faanyag. A termék fűrészelt felületű.

 Kérdésem van a termékkel kapcsolatban

Cikkszám: SM30260500
Szállítási idő: H-P 10:00 után
Tatán átvehető: H-P 10:00 után
Szerezhető hűségpontok: 198
Vedd át személyesen
Ingyenes átvétel Tatán vagy Sopronban.
Fizetési lehetőségek
Fizethetsz készpénzzel, banki átutalással, vagy bankkártyával.
Környezettudatos csomagolás
Kizárólag újrahasznosított anyagokból készült csomagolást használunk.
9.867 Ft

Részletek

Megmunkálás

Általában könnyen megmunkálható, jól fűrészelhető, késelhető, hámozható. A vágóéleket mérsékelten tompítja. A váltakozó növés miatt nehezen gyalulható, faragható. Nehezen hajlítható.


Rögzítés, felületkezelés

Jól szögezhető, csavarozható, jól ragasztható. Jól csiszolható, lakkozható, kis pórustömítést igényel. Poliészter alapú lakkok „fehér pórust” okozhatnak. Az alkalmazott anyagoktól függően foltosodás lehetséges.


Felhasználás

Elsősorban furnért készítenek belőle, de szerkezeti anyagként is alkalmazzák a külső és belsőépítészetben, valamint parkettának, lépcsőnek, ajtónak. A hajó- csónak- és járműépítésben, sportszerekhez, a hangszerészetben is használják, valamint esztergályozásra, faragásra, intarziakészítésre.


Az élő fa

Nyugat-, közép- és kelet-Afrikában, Libéria, Elefántcsontpart, Nigéria, Kamerun, Kongó, Uganda, Tanzánia területén található a trópusi alsó esőerdőkben különálló faként, vagy elszórtan. Kerüli a nagyon nedves vagy nagyon száraz területeket. Magassága 35 – 45 m közötti, törzse hengeres, csak kis támasztógyökerei vannak.


A faanyag

A szíjács 3 - 8 cm vastag, krémszínű, nem használják, a geszt rózsaszínű - világosbarna, hamar utánsötétedik vörösesbarnára. Jellemző a váltott irányú csavaros növés, emiatt a fény iránya szerint sűrű fénycsíkokat mutat. A pórusok közepesek, szórtak, szabad szemmel a hosszmetszeten láthatók, a bélsugarak finomak, szabad szemmel csak a sugárirányú metszeten láthatók.

Paraméterek

Fafaj Sapelli mahagóni
Hosszúság 500 mm
Szélesség 260 mm
Vastagság 30 mm