Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szintetikus higító 0,5 Liter

Nógrádi Vegyipari Zrt.
639 Ft
Menny.:db
Kencék, olajfestékek, levegőn száradó alkidgyanta kötőanyagú festékek és lakkok hígítására alkalmas. A kis mennyiségben adagolt terpének javítják az ecsetelhetőséget, viszont megnövelik a száradási időt a lakkbenzinhez képest.
Cikkszám: 576295
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2021. december 01.
Átvételi lehetőségek
Házhozszállítás, átvétel személyesen, csomagpont.
Fizetési módok
Utánvét, átutalás, online kártyás fizetés.
Kérdésed van?
Kollégáink több éves szakmai tapasztalattal állnak rendelkezésedre.
639 Ft
Menny.:db

Paraméterek

Külső víztiszta, átlátszó, színtelen folyadék
Sűrűség 20 °C-on:860-870 kg/m³
Aromás tartalom 16-20%
Forráspont tartomány 140-200 °C

Leírás

Felhasználás:
A Szintetikus hígítót a kívánt konzisztencia beállításhoz szükséges mennyiségben kell a megfelelő festékfajtához hozzákeverni. Szórással történő felhordáshoz általában több, ecseteléssel, hengerléssel történő felhordáshoz pedig kevesebb hígító szükséges. A Szintetikus hígító használható zsírtalanításra, különféle festőszerszámok elmosására, festék-elcsepegések eltávolítására. Javasolt a festés után kevés hígítót önteni a maradék festék tetejére a doboz visszazárása előtt.
 
Összetétel:
Aromás szénhidrogén tartalmú lakkbenzin, alkoholok és terpén szénhidrogének elegye.
 
Eltarthatóság:
A termék a minőségét korlátlan ideig megőrzi. A csomagolóanyag élettartama a raktározás körülményeitől függ.

Nógrádi Vegyipari Zrt.

A cég telephelye a Nógrád megyei Tolmács községében található. A jelenlegi gyártelep már a XX. század elejétől létezett mint urasági szeszüzem.

Nagyüzemi termelés az 1950-es évektől alakult ki. Ekkor „ERDŐKÉMIA Tolmácsi Falepárló Üzem” néven megalakult az első hazai nagyüzemi falepárló gyár, ahol faszén, ecetsav, kátrány, faszesz, fagáz előállítása történt lombos faanyag feldolgozásából.

1995-ben Erdőkémia Rt. tolmácsi telepe privatizáció során magántulajdonba került. Megalakult a Nógrádi Erdőkémia Kft. Az akkori piac igényeihez igazodva oldószer gyártással és regenerálással, valamint autókemikáliák gyártásával megújult a termelés.

A tartályparkokat korszerűsítették és bővítették.

2010-ben megalakult a Nógrádi Vegyipari Zrt ami 2011-től átvette a Nógrádi Erdőkémia Kft. által végzett tevékenység meghatározó részét.