Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Thuja Burl hobbi faanyag

Dictum
6.369 Ft
5.095 Ft
Kedvezmény: 20%
Menny.:db

Rendkívüli mintázatú, Marokkóból, Tunéziából és Észak-Algériából származó Thuja Burl faanyag. Gyökerekből vagy bojtokból nyerik.

Egymásba nőtt kérgek vagy apró repedések előfordulhatnak a felületen. Ezek a hibák általában könnyen kitölthetők vékony pillanatragasztó és fapor segítségével. A termék fűrészelt felületű.

Rendkívüli, ritka fafaj.

 Kérdésem van a termékkel kapcsolatban

Cikkszám: 832227
Szállítási idő: 1-3 munkanap
Tatán átvehető: H-P 10:00 után
Szerezhető hűségpontok: 102
Vedd át személyesen
Ingyenes átvétel Tatán vagy Sopronban.
Fizetési lehetőségek
Fizethetsz készpénzzel, banki átutalással, vagy bankkártyával.
Környezettudatos csomagolás
Kizárólag újrahasznosított anyagokból készült csomagolást használunk.
Válaszd ki a méretet
6.369 Ft
5.095 Ft
Kedvezmény: 20%
Menny.:db

Részletek

Elterjedés

Északnyugat-Afrikában, a marokkói, algériai és tunéziai Atlasz-hegységben őshonos, két kisebb perempopulációval Máltán és a délkelet-spanyolországi Cartagena közelében, Európában. Viszonylag alacsony magasságban, forró, száraz, szubtrópusi mediterrán éghajlaton nő.


Felhasználás

A Thuja és Tetraclinis articulata néven ismert fát, amelyet történelmileg thyine-fa néven is ismertek, díszítő fafaragáshoz használják. Már az ókor óta így használják és a Római Birodalom idején is értékes bútorok készítésére használták.


Megjelenés

Színe általában narancsos vagy vörösesbarna. A szín a kor előrehaladtával közép- vagy sötét vörösesbarnára sötétedik. Szinte mindig a fa gyökeréből származó csomóként exportálják és értékesítik, a sima vagy formátlan fa kereskedelmi értéke csekély.


Megmunkálhatóság

Mint a legtöbb más burles, a Thuya burles is nehezen megmunkálható és ügyelni kell a szakadás elkerülésére. A legtöbb formázási/gyalulási művelet szakadozott szemcséket eredményez és ezeket kézzel, nagyon éles szerszámokkal kell elvégezni. Jól csiszolható és könnyedén lehet alkalmazni rajta felületkezelő anyagokat.


Fenntarthatóság

Ez a fafaj nem szerepel a CITES függelékeiben és az IUCN szerint a legkevésbé aggályos fajok közé tartozik. Máltán és Spanyolországban található kis alpopulációk azonban regionálisan veszélyeztetettnek számítanak.

Paraméterek

Vastagság 22 mm
Szélesség 22 mm
Hosszúság 140 mm

Dictum

Emberek. Eszközök. Tudás. A Dictum több, mint 170 éve összehangolja őket. A Dictum innovatív eszközöket és anyagokat kínál azok számára, akik saját kezűleg alkotnak maradandó értékeket.