Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Trikolor selyemfényű Kerítésfesték 0,75 l Gesztenyebarna

Trilak
2.490 Ft
Menny.:db
• Alapozó és fedőfesték egyben
• Nagy fedőképességű, divatos, selyemfényű felületet ad
• Kül-és beltéri faszerkezetek, kerítések, ajtók, ablakok, továbbá vas és acélfelületek, korlátvasakbevonására alkalmas
• Régebbi fém és fafelületek felújításához kimondottan ajánljuk
Cikkszám: 921824
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2021. november 30.
Átvételi lehetőségek
Házhozszállítás, átvétel személyesen, csomagpont.
Fizetési módok
Utánvét, átutalás, online kártyás fizetés.
Kérdésed van?
Kollégáink több éves szakmai tapasztalattal állnak rendelkezésedre.
2.490 Ft
Menny.:db

Paraméterek

Kiszerelés 0,75 l
Száradási idő 24 óra
Rétegszám 1-2 réteg
Felhordás módja ecset, lakkhenger, szórás
Anyagszükséglet 12 m²/l
Külső megjelenés selyemfényű
Színek fehér, babérzöld, koromfekete, csokoládébarna, gesztenyebarna, betonszürke
Higíthatóság felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, amennyiben mégis higításra van szükség ecsettel történő felhordáshoz max. 2%, préslevegős szóráshoz max. 10% trinát szintetikus higítóval.
Alkalmazási terület előkészített kül- és beltéri fa- és acélfelületek, kerítések, faszerkezetek

Leírás

- A régi és/vagy az új kerítéselemek festése időszerűvé vált?
- Egyidejűleg fa- és fémfelületek fedésére is szükséged lehet?

Céljaidhoz a Trikolor Selyemfényű Kerítésfesték tökéletes megoldást kínál! Előkészített kül- és beltéri , fa- és acélfelületek bevonataként a zománcfesték kerítések, látszó faszerkezetek, kevésbé igényes nyílászárók festésére alkalmas.

Használata új faelemeken:
- Max. 5 % nedvességtartalmú legyen a faanyag!
- Nom csiszolóvászonnal csiszolt, portalanított kültéri faelemeket Lazurán Univerzális faanyagvédő szerrel ápold!
- Száradás után 2-3 rétegben alkalmazd a Trikolor Selyemfényű Kerítésfestéket!
- A rétegek között csiszolás, portalanítás szükséges.

Használata régi, festett fafelületeken:
- Az elöregedett, kiszáradt, puhafa elemet csiszolás és portalanítás után ápold Lazurán Lenolajkencével,  majd 2 óra múlva töröld le a felesleget!
- A zománcfestékkel festett fa hibáit csiszolás és portalanítás után Trinát Mestertapasszal tüntesd el, ezt követően csiszold és portalanítsd újra a felületet!
- Egy, esetleg két rétegben hordd fel a felkevert Trikolor Selyemfényű Kerítésfestéket!

Használata új, vas és acél felületeken:
- Csiszold és portalanítsd a fémelemet!
- Zsírtalanítsd a felületet, úgy hogy zsíroldó szert tartalmazó vizet használj a zsíroldáshoz, ne oldószeres rongyot!
- 2 órán belül a száraz felületet kezeld Trinát korróziógátló alapozóval 40 μm száraz rétegvastagságban!
- Hordd fel a felkevert Trikolor Selyemfényű Kerítésfestéket a következőképpen: belső térben 1 réteg, külső térben 2 réteg 40 μm száraz rétegvastagságban, a befejező réteg min. 40 μm száraz rétegvastagság legyen.

Használata régi, festett vas és acél elemeken:
- Több, mint 20% korrodált felület esetén a teljes bevonatrendszer felhordására szükség van.
- Ahol kevesebb, mint 20% a károsodás, a rosszul tapadó részek eltávolítása, hibahelyek rozsdátalanítása, a felület portalanítása és zsírtalanítása után kezeld a sérült helyeket Trinát korroziógátló alapozóval!
- Hordd fel egy-két rétegben a felkevert Trikolor Selyemfényű Kerítésfestéket!

Mit kell még tudnod a Trikolor Selyemfényű Kerítésfestékről?
- Egyenletes, esztétikus, selyemfényű bevonatot képez.
- Kötőanyaga alkidgyanta, ezért a termék úgynevezett sötét sárgulásra hajlamos.
- Aromás szénhidrogéneket nem tartalmaz.
- Nem alkalmazható +5 C fok alatti és +25 C fok feletti hőmérsékleten, ezen a levegő/anyag/alapfelület hőmérséklete egyaránt értendő,
- Felhasználásra készen, fehér és 9 gyárilag színezett, egymással keverhető változatban, 0,75 és 2,5 literes kiszerelésben kerül forgalomba.
- Ecsettel történő felhordáshoz max. 2%, préslevegős szóráshoz max. 10% Trinát szintetikus higítóval higítsd szükség esetén.
- Rétegenkénti anyagszükséglete: 0,1 l/m2.
- +23 °C levegő- és aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett, kb. 4 óra múlva porszáraz, 12 óra múlva átfesthető, száradása 100 mm-es rétegvastagság esetében 24 óra.
- Ecsettel, lakkhengerrel, illetve szórógéppel is felhordható.
- Szórási javaslat Airless szóráshoz: fúvóka: 0,009”-0,011”, nyomás: 180-200 bar, fúvókaszög: 25 fok–65 fok, higítás nem szükséges. Préslevegős szóráshoz: fúvóka: 1,5-2 mm , nyomás: 2-4 bar, higítás: 5-10%, kifolyási idő DIN 4 pohárral: 30-50 sec..
- A termék +5 és + 30 C fok között, fedett helyiségben, tűző naptól, fagytól védve tárolandó.
-  A Trikolor selyemfényű kerítésfesték frissen felfestve magasabb fényű, a felhordástól számítva kb. 2 hét alatt éri el a végleges selymes fényét. 

Szakember tippjei:
- A kerítésfesték felhordására oldószeres festékekhez használható ecsetet (például Progold fa nyelű vagy kék műanyag nyelű ecsetet) vagy lakkhengert (pl. Progold velúr festőhenger) használj!
- A szerszámok tisztítására és az elcseppenések eltávolítására azok megszáradása előtt szintetikus hígítót vagy lakkbenzint használj!
- A festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverd fel. A nem megfelelően felkevert festék a felhasználás során nem fed megfelelően.
- Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyelj arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le!
- A bevonat a teljes keménységét kb. 72 óra múlva éri el. Fokozottan ügyelj arra, hogy az előírt rétegvastagságnál vastagabb rétegben a festéket ne hordd fel, mert a termék túl vastag réteg esetén megrogyhat, teljes átszáradása jelentősen megnő. A felületen bőrréteg keletkezhet, amely alatt a festék puha marad.
- A kerítésfesték hajlamos az un. sötét sárgulásra. Ez azt jelenti, hogy az olyan felületeken, amelyek nem kapnak természetes fényt, vagy akár a dobozban sokáig tárolva, a festék a gyártáskori fehér színét elveszíti, sárgás árnyalatot kap. Ez a kötőanyag kémiai tulajdonságából következik.

Trilak

A soroksári festékgyár és tulajdonképpen a Trilak története is Budapesten kezdődött, nem sokkal a 19–20. század fordulóját követően. Ellinger Béla 1907-ben alapított cégével először angol lakkokat és festékeket kezdett forgalmazni, majd néhány év elteltével ő maga is gyártani kezdte a jó minőségű termékeket. Cége hamar széles vevőkört tudott kialakítani, de az I. világháború és Ellinger Béla halála következtében nehéz időszak következett. A megoldást végül egy új kezdet jelentette egy új helyszínen. 1922-ben egyesültek Wagner Vince bécsi vállalatával, és megalakult az Egyesül Lakkgyárak Részvénytársasága. 1924-ben, két évvel később már Soroksáron indult be a gyártás az újonnan felépített gyárban, ami jelentős kapacitásbeli ugrást jelentett.

Erős, megbízható márkáik és magas színvonalú szolgáltatásaik által kiváló üzleti haszon elérésének lehetőségét nyújtják kereskedő partnereinknek.

Fogyasztóiknak divatot és stílust teremtenek, a szakembereknek hatékony megoldásokat nyújtanak termékeikkel és szolgáltatásaikkal.

A Trilak támogatja a rászorulókat és a közintézményeket Magyarországon.