Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Biopin méhviasz 0,25 l színtelen

Biopin
3.559 Ft
Menny.:db

Méhviaszkészítmény beltéri felületkezeléshez, bőrápoláshoz. A méhviasszal kezelt anyagok sima, selyemfényű felületet adnak. Légzésaktív, antisztatikus és víztaszító felületet képez.

• Több felületen felhasználható: fa, parafa, bőr, kerámia (járófelületre nem jó), gyerekjátékok (bababarát), kezelt kemény- és puhafák utókezelése és javítása (étkezőasztal, íróasztal, komód, szekrény)
• Használat után is lélegzik a felület (légzésaktív)
• Víztaszító, sima és selyemfényű felületet képez
• Elektrosztatikus feltöltődés mentes (antisztatikus)
• Szinte korlátlan ideig eltárolható

Cikkszám: 2020111106
Szállítási idő: 1-3 munkanap
Tatán átvehető: H-P 10:00 után
Szerezhető hűségpontok: 72
Egységár: 14,24 Ft/ml
Vedd át személyesen
Ingyenes átvétel Tatán vagy Sopronban.
Fizetési lehetőségek
Fizethetsz készpénzzel, banki átutalással, vagy bankkártyával.
Környezettudatos csomagolás
Kizárólag újrahasznosított anyagokból készült csomagolást használunk.
3.559 Ft
Menny.:db

Részletek

Alkalmas alapfelületek: Fa, parafa, mázatlan kerámia (járófelületre nem jó) és bőr.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

Feldolgozás: Ronggyal vagy kefével vigyük fel a felületre.

Felhasználás: 14 m²/liter egy rétegben. 

Száradási idő Szobahőmérsékleten rövid időn (10-20 perc) belül beszívódik és polírozható. Végső kikeményedését néhány óra múlva éri el. A DIN EN 71/3 Gyermekjátékra alkalmazható: EN 71/3 szabvány alapján

Előkészítés: Abban az esetben ha erősen gyantagazdag vagy magas olaj tartalmú a fa akkor Biopin Hígítóval dörzsöljük át.

Alapozás: Az első felületkezelésnél az erősen nedvszívó vagy nagy igénybevételnek kitett felületeket egyszer érdemes Biopin Bútorolajjal, Teakolajjal előkezelni. 

Befejező réteg: A biopin Méhviaszt vékonyan és egyenletesen vigyük fel.

Befejező kezelés: Selymesen csillogó felület eléréséhez száradás után polirozókefével vagy egy nem szöszölődő, színét nem eresztő ronggyal a felületet polírozzuk át.

Javítás: Elkopott vagy sérült felületeket tisztítsuk le és kevés méhviaszt ronggyal vékonyan vigyük fel és enyhén polírozzuk át.

Ápolás és tisztítás: Ne használjunk agresszív tisztítószereket. A felületre került folyadékot idejében távolítsuk el.

Bőrápolás: Cipők rendszeres ápolásához vagy más sima bőrfelület kezeléséhez hordjuk fel a méhviaszt majd polírozza. A biopin Méhviasz a bőr színét mélyítheti, amely azonban száradás után visszaváltozik.

Szerszámtisztítás: Biopin Hígítóval.

Feldolgozási Útmutató: A túl vastag viaszréteg meghosszabbítja a száradási időt, különösen a fúgáknál és mélyedéseknél tejszerű felületet képez. Pácolt bútorok kezelésénél kövessük a pácgyártó utasításait. Alkáli pácolt felületeknél (hamuzsír és nátronlúg) feltétlenül alaposan mossuk át és pl. ecetes vízzel semlegesítseük.

Biztonsági intézkedések: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítsuk a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztas-sa vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszá-radt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdoboz újrafelhasználható vagy szelektíven tegyük a megfelelő hulladéktárolóba.

Paraméterek

Felhasználási terület Beltéri olajozott, viaszolt vagy lazúrral kezelt kemény- és puhafák ápolására, utókezelésére és javítására, valamint politúrizott bútorokra. Kiválóan alkalmas gyerekjátékokra és rendszeres cipőápolásra.
Összetétel Kötőanyag:méhviasz, karnaubaviasz Oldószer:izoalifát Az Ön és környezete érdekében izoalifátról:Természetes oldószerek!
Szín Színtelen
Tárolás Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös, száraz és fagymentes helyen.
Eltarthatóság Szinte korlátlan ideig eltartható. Az idővel esetlegesen kialakuló elszíneződés nem jelent minőségromlást. A beszáradt viaszt vízfürdőben felmelegítve és Biopin oldószer óvatos adagolásával újra krémszerűvé lehet tenni. (Vigyázat! A művelethez nyílt lángot ne használjunk!)
Kiszerelés egy rétegben 250 ml = 7 m² / 10 l. = 280 m²

Biopin

A biopin cég közel 90 éves tapasztalata alapján kizárólag természetes anyagokból készíti termékeit. 2003 májusában a biopin termékcsalád minden tagja kiváló ökológiai minősítést kapott, amely jórészt annak is köszönhető, hogy – az úgynevezett „környezetbarát” termékekkel szemben – semmilyen szintetikus anyagot nem tartalmaz.

Mindazok számára mutat új lehetőségeket a biopin, akik környezettudatos és egészséges életteret kívánnak kialakítani, ezért a hagyományos felületkezelő anyagok alternatíváit keresik. A természetes nyersanyagból készített termékek biológiailag tökéletesen lebomlanak, s így biztosítva a zárt ökológiai körforgást.

A biopin termékek előállításához leggyakrabban használt természetes nyersanyagok: tungfaolaj (tungfa olajából nyerik), kolofónium (erdei fenyő gyantájából), karnaubaviasz (pálmalevélviasz), lenolaj (hidegen sajtolt lenmagból) méhviasz, ásványi pigmentek, ricinusolaj (ricinus cserjéből), citrusterpének (citrusfélék illóolaja).

A kizárólag természetes alapanyagú olajok, viaszok, lazúrok, lakkok, festékek falfesték, minden felületkezelési igényt kielégítő termékcsaládot alkotnak. A „természetest a természetessel” elvet követve jobban kötődnek a kezelendő felülethez (pl.fa, kő, kerámia), amely ezáltal sokkal tartósabbá, időállóbbá válik, természetességét hosszan megőrzi, színével, illatával, egészséges felületével biztosítja lakóterünk harmóniáját.