Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Cirbolyafenyő hobbi fa 48 mm x 100 mm x 500 mm

1.730 Ft
Menny.:db

Ez a fenyőféle az alpesi tájegység jellegzetes, fagytűrő fafajtája, így akár előfordul 2000 méteres magasságban is. Ágyak, bútorok, párnák töltő anyaga, illetve olajat, snapszot is készítenek belőle. A havasi cirbolyafenyő magja emberi fogyasztásra is alkalmas.

Egy oldala gyalult felületű, a többi fűrészelt.

Cikkszám: CF48100500
Raktárkészlet Szállításra kész
Tatán átvehető: H-P 10:00 után
Szerezhető hűségpontok: 35
Egységár: 3,46 Ft/mm
Gyors, biztonságos rendelés
Termékeink akár másnapra nálad lehetnek.
Fizetési lehetőségek
Fizethetsz készpénzzel, banki átutalással, vagy bankkártyával.
Kérdésed van?
Szívesen segítünk! Kollégáink több éves szakmai tapasztalattal állnak rendelkezésedre.
1.730 Ft
Menny.:db

Leírás

Növekedés

Ez a fenyőféle az alpesi tájegység jellegzetes, fagytűrő fafajtája, így akár előfordul 2000 méteres magasságban is. A Pitztalban, Tirol tartományban a Keleti- Alpok legnagyobb, összefüggő területű cirbolyafenyő- erdeje található meg.


Tulajdonságok

A cirbolyafenyő speciális tulajdonságokkal rendelkező fafaj. Ezt egy tudományos vizsgálat is igazolja. Terhelési vizsgálatok egyértelmű különbséget mutattak a cirbolya fenyőből készült ágy és egy más fafajból, vagy fa dekorral borított ággyal szemben. A cirbolyából készült ágy, vagy cirbolyával burkolt szobában a szív frekvenciája mind testi, mind mentális terhelések esetében is alacsonyabb, kedvezőbb értékeket mutatott. A terhelés utáni pihenési fázisban a vegetatív folyamat sokkal gyorsabban állt be a normál állapotba. Bizonyítást nyert az is, hogy cirbolyafenyőből készült ágyban az alvás minősége sokkal jobb.

„Cirbolya közegben a szív munkájának lecsökkentése 3500 szívveréssel kevesebb, azaz naponta 1 órányi „szívmunka” megspórolásával jár. A vizsgálatokat megbízható szívfrekvencia méréssel végezték a kísérletre jelentkező személyeken. A modern szenzoros technika lehetővé teszi a vegetatív idegrendszer és az agytörzsi funkciók megfigyelését is." - Prof. Maximilian Moser

A Joanneum Research Kutatási Központ tudományos alkalmazottai interregionális kutatási program keretén belül vizsgálták a cirbolyafenyő hatását a terhelési és a pihenési szakaszokra 30 egészséges felnőttnél. A laborban szignifikáns különbségeket mértek a cirbolyafenyővel és a fadekorral borított szobákban végzett pihenés minősége között. Ez a testi és a lelki terhelésnél alacsony szívfrekvenciában, a pihenés szakaszában a vegetatív rendszer gyorsított regenerálódásában mutatkozik meg.


Cirbolyafenyő ágy

A cirbolyafenyő ágy a fadekorral borított ágynál lényegesen jobb alvásminőséget biztosít. A jobb minőségű éjszakai pihenés a szervezet jobb működését váltja ki. Szívműködésben a megtakarítás naponta 3500 szívdobbanás, amely kb. 1 órás szívmunkának felel meg.


A molyok ellensége

A cirbolyafenyőt vizsgálták továbbá „bio inhibitor” hatás szempontjából is. Ez azt jelenti, hogy különböző fafajokat vizsgáltak molyokra gyakorolt hatásuk szempontjából is. Bizonyítást nyert, hogy a cirbolyafenyő bútorok alkalmasak textíliák molybiztos tárolására. A moly lárvák táplálkozási sebességét a cirbolyafenyő szignifikánsan redukálta. Ez a jelentős insekticid hatás a cirbolyafenyő olajában jelen lévő adalékanyagoknak köszönhető.


Antibakteriális hatás

Vizsgálták a cirbolya esetleges antibakteriális hatását is. Öt fafajt vontak be a kísérletsorozatba. A fertőtlenített friss fa vágásfelületre baktériumtörzset helyeztek. Ebben az esetben is győzött a cirbolya, baktériumölő hatása a vizsgált anyagok között a legerősebbnek bizonyult. 12-14 óra elteltével a cirbolyafán gyakorlatilag nem volt életképes baktérium.


Felhasználás

Ágyak, bútorok, párnák töltő anyaga, illetve olajat, snapszot is készítenek belőle. A havasi cirbolyafenyő magja emberi fogyasztásra is alkalmas. Belsőleg a cirbolyafenyő illóolaja elsősorban erősítő hatású, fertőtlenítő, nyálkaoldó és köptető, javítja a vérellátást és reumás panaszok esetén is lehet használni. Ajánlott hörghurutra, asztmára és egyéb felső légúti panaszokra. Párologtatva az illóolaj lelki hatásai érvényesülnek: főleg bátortalan embereknek tesz jót, a kitartást és a szabadságérzetet erősíti.

Paraméterek

Vastagság 48 mm
Szélesség 100 mm
Hosszúság 500 mm