Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nyugati vörös cédrus hobbi fa

2.849 Ft
Menny.:db
A webáruházban és az üzletben az árak eltérnek.

Az óriás tuja (thuja plicata) Észak-Amerikában honos tujafaj, gyakran vörös cédrusnak is nevezik. Kültéri építkezéseknél igen kedvelt, készülnek belőle villanyoszlopok, hajópadlók. Előszeretettel készítenek belőle ruhásszekrényeket, ládákat. Mivel könnyű, rugalmas és erős, gitárok tetőanyagának is jó. 

A termék fűrészelt felületű.

 Kérdésem van a termékkel kapcsolatban

Cikkszám: WRC3095300
Szállítási idő: 1-3 munkanap
Tatán átvehető: H-P 10:00 után
Szerezhető hűségpontok: 57
Vedd át személyesen
Ingyenes átvétel Tatán vagy Sopronban.
Fizetési lehetőségek
Fizethetsz készpénzzel, banki átutalással, vagy bankkártyával.
Környezettudatos csomagolás
Kizárólag újrahasznosított anyagokból készült csomagolást használunk.
Válaszd ki a méretet
2.849 Ft
Menny.:db
A webáruházban és az üzletben az árak eltérnek.
Gyakran együtt vásárolt termékek:

Részletek

Felhasználás

A fája egyenes és sima, kevés boggal. A puha, vörösesbarna fát nemcsak különleges megjelenése és illata miatt kedvelik, de azért is, mert nem korhad. Utóbbi tulajdonsága miatt a kültéri építkezéseknél igen kedvelt; készülnek belőle villanyoszlopok, hajópadlók és tetőzsindelyek. Mivel olajai elűzik a molyféléket és az egyéb kártevőket, előszeretettel készítenek belőle ruhásszekrényeket és ládákat; egy jobb láda több mint 100 évig megtartja olajos illatát. Mivel könnyű, rugalmas és erős, gitárok tetőanyagának is jó.


Az élő fa

Az óriás tuja (Thuja plicata) a tűlevelűek (Pinopsida) osztályában a fenyőalakúak (Pinales) rendjébe, sorolt ciprusfélék (Cupressaceae) családjában a tuja (Thuja) nemzetség) egyik faja. Rendszertanilag helytelenül, de gyakran vörös cédrusnak is nevezik. Az Észak-Amerikában honos két tujafaj egyike. Az angolban a 'tuja' jelentésű latin „Arborvitae” szó jelentése 'életfa'. Érdekes módon az északnyugati őshonos népek is ehhez hasonlóan nevezték, „hosszú életet adó”-nak mondták.


Megjelenés, felépítés

Nagy fa: magassága 12-45 méter, átmérője akár 7 méter is lehet. Koronája szabályos kúp alakú. Szétterülő ágai kissé lehajlanak - olyannyira, hogy ha magányosan nő, a földre fekhetnek. Vezérhajtása felszálló rakétához hasonlatosan mereven fölfelé tör. Zárt erdőkben felkopaszodik, mert ilyen helyeken csak a felső ágaknak jut fény. Az elterjedt „vörös cédrus” nevet sötét vörösbarna kérgéről kapta. Ez a kéreg puha és rostosan bordás; ültetvényekben többnyire szürkésebb és keményebb. Ágrendszere sűrű.

Paraméterek

Fafaj Óriás tuja (Thuja plicata, "nyugati vörös cédrus")
Hosszúság 300 mm
Szélesség 95 mm
Vastagság 30 mm